Foto ⟩ Advente tuvojas vēja spārniem: idejas modernam Adventes vainagam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Vēja spārniem tuvojas gada līksmākie svētki – Ziemassvētki. Un kā jau katru gadu, ir pienācis laiks sākt domāt par Adventes vainaga izveidi. Lūk, dažas idejas grezniem adventes vainagiem.

Adventes vainagi var kalpot par kičīgu Ziemassvētku dekorāciju – lai gan daudziem mīļa ir priežu un egļu skuju kombinācija, vainagu pīšanai var izmantot arī pavisam oriģinālas un iepriekš nebijušas detaļas, materiālus vai elementus.

Vainags no kaltētiem vai mākslīgajiem ziediem

Ja vēlies radīt bohēmisku Ziemassvētku vēstnesi-dekoru, radi vainagu no kaltētām rozēm vai salmenēm. Šie ziedi spēs saglabāt nevainojamu izskatu visas četras Adventes nedēļas un arī sagaidīs Jauno gadu. Dabīgo ziedu vietā var izmantot mākslīgos.

Veikalā iegādājies jau gatavu vainaga riņķi vai pagatavo to paša rokām – no koka zara izveido riņķa līniju un nostiprini to ar drāti. Pēcāk  zara riņķim piesien kokvilnas vai lina lupatiņas un aptin ar dziju vai džutas auklu, lai vainaga bāze turētos stingrāk. Ziedus pielīmē ar karsto līmi. Vainagu dekorē pēc saviem ieskatiem – atstāj bez liekiem rotājumiem vai pielīmē pērlītes vai lentītes.

Foto: Etsy

Svaigais vainags ar eikalipta zariņiem

Lai padarītu vainagu nedaudz amizantāku, klasiskajā egļu vai priežu zaru vainagā iepin dažus eikaliptu zariņus. Tos vari iegādāties ziedu veikalos vai mākslīgās versijas – interjera preču veikalos.

Foto: Unsplash

Zaru vainags

Tie, kam skujkoki neiet pie sirds, vainagu var veidot no zariņiem. Tos vari sagriezt mazos gabalos un ar karsto līmi aplīmēt vainaga bāzi, vai arī no garākiem zariem uzpīt apaļu pīni. Dekorē zarus ar sarkaniem rotājumiem – pērlītēm, lenti, mirdzošām dekoratīvajām zvaigznēm vai maziem eglīšu rotājumiem.

Foto: Unsplash

Ģeometriskais puzuru vainags

Minimālistiem pie sirds ies ģeometriskie zelta vainagi. Tos vari pagatavot no bambusa kociņiem vai irbulīšiem. Izveido vairākas telpiskas figūras no tiem, stiprinot galus ar karsto līmi. Pēcāk katru no figūrām nopūt ar zelta aerosola krāsu un, kad krāsa izžuvusi, savieno tā, lai kopā tās veidotu apļa kompozīciju. Izdaiļo minimālistisko vainagu ar egļu zariem, kaltētiem ziediem vai eglīšu mantiņām.

Foto: Etsy

Čiekuru vainags

Līdzīgi kā ziedu vainagu, arī čiekuru vainagu veido, ar karsto līmi aplīmējot riņķi ar vairākiem čiekuriem. Ja čiekuri ir svaigi salasīti, atstāj tos radiatoru vai krāsns tuvumā un ļauj tiem atvērties un izžūt. Čiekuru vainagu dekorē ar sarkaniem vai zelta rotājumiem.

Foto: Unsplash

Zelta lapu vainags

Tā vietā, lai radītu vainagu no zaļumiem, ņem talkā zelta aerosola krāsu. Pirms pin vainagu, skujas vai mākslīgo koku zarus vai lapas nopūt ar zelta krāsu. Ļauj krāsai nožūt un sapin zarus vainagā.

Foto: West Elm/Publicitātes foto

Mirdzošs vainags

Ja gribi piešķirt unikālu akcentu vainagam, tā iekšpusē ietin smalkas lampiņu virtenes, kuras ir darbināmas ar baterijām. Ņem vērā, ka lampiņas nekādā gadījumā nedrīkst kombinēt ar sveču gaismu, kā arī tās labāk pin mākslīgo augu vainagos – lampiņas var sakarst un veicināt dabīgo skuju biršanu. Lampiņas vainagā slēdz tikai tad, ja mājās ir kāds no mājiniekiem.

Foto: Unsplash

Vīna korķu vainags

Vīna cienītājiem nereti ir sakrājies vesels stikla trauks ar vīna korķiem. Ziemassvētku laikā liec vīna korķus lietā – ar karsto līmi aplīmē tos ap vainaga riņķi. Šo dekoru vari atstāt bez liekām detaļām, taču, ja vēlies radīt Ziemassvētku piegaršu, – korķu vainagam piestāvēs spīdīgi sarkani, zelta un sudraba rotājumi.

Foto: Etsy

Auduma vainags

Tiem, kam netīk skuju slaucīšana, piemērots būs auduma vainags. Liec lietā iztēli un aplīmē vainaga veidni ar auduma lupatiņām. Tās vari ņurcīt un burzīt, vīt, veidot mazas puķītes vai virpulīšus, bet pēcāk izrotāt auduma vainagu ar lentēm.

Foto: Etsy
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu