Rūdīts dzērājšoferis Daugmalē "pieliek punktu" savam auto (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta. TVNET kolāža

Braukt alkohola reibumā ar jebkāda veida transportlīdzekli ir ne tikai aizliegta, bet arī gaužām dumja rīcība. Tomēr aizvien netrūkst tādu šoferu, kuri domā, ka nekas tāds jau nenotiks, bet mirkli vēlāk attopas bez autovadītāja tiesībām, sasistā mašīnā vai pat aiz restēm.

Sestdienas pēcpusdienā policijas palīdzību nācās lūgt Daugmales iedzīvotājiem, kuri bija kļuvuši par visai pamatīgas avārijas aculieciniekiem. Gaišā dienas laikā grāvī un kokā bija iestūrējis kāds “Volvo XC90” šoferis, kurš turklāt vēl, pēc aculiecinieku domām, bija pamatīgā “kunga dūšā”.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi guva apstiprinājumu – šoferis patiešām bija acīmredzamā reibumā. Uz avārijas vietu tika izsaukta arī ātrā palīdzība, jo viņš bija guvis traumas.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Lai arī dzērājšoferis apgalvoja, ka braucis ar 25-30 km/h, aplūkojot notikuma vietu operatīvie dienesti sliecās domāt, ka braukšanas ātrums, iespējams, bijis ap 100 km/h.

Notikuma vietā, sastopoties aci pret aci ar pārkāpēju, likumsargi atskārta, ka ar šo “Volvo” šoferi jau tikušies. Turklāt vienā no situācijām, visticamāk, reiz jau paglābuši kungu no līdzīga iznākuma.

Fakts, ka viņš iepriekš tikai par mata tiesu bija izsprucis no soda un tiesību zaudēšanas, viņu nepamudināja apdomāties. Rezultātā viņš tagad ticis pie pamatīga puna un citām traumām, “Volvo” ir “lupatās”, naudas sodos jāmaksā tūkstoši, turklāt par legālu auto vadīšanu uz vairākiem gadiem tagad var aizmirst.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu