"Bitcoin" vērtība tuvojas vēsturiskā maksimuma pārsniegšanai (17)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Kāpjot kriptovalūtas "Bitcoin" kursam, tā vērtība otrdien pirmo reizi trīs gadu laikā pārsniegusi 19 000 dolāru (aptuveni 16 000 eiro) atzīmi par vienu bitkoinu, vēsta ārvalstu mediji.  

Pašlaik kriptovalūtas vērtība ir 19 385 dolāri, kas par 5,2% pārsniedz pirmdienas rezultātu. Kā norāda "CoinDesk", pašreizējā "Bitcoin" vērtība ir ļoti tuvu vēsturiskajam maksimumam - 19 783 dolāri, kas tika fiksēts 2017. gada decembrī. 

Kopš šā gada sākuma kriptovalūtas vērtība ir pieaugusi aptuveni 2,7 reizes. Pēdējā mēneša laikā bitkoinu vērtība ir kāpusi par 50%. Šāds pieaugums ir piesaistījis plašu cilvēku uzmanību, kas ieguldījuši naudu virtuālās valūtas iegādē. Fakts, ka kriptovalūtā tiek investēti lieli līdzekļi, ir palīdzējis tās vērtībai strauji pieaugt. 

"Trading Economics" piebilst, ka kriptovalūtas vērtība turpinās pieaugt, jo tai ir ierobežoti riski, ko rada inflācija. Decembra līgumi otrdien elektroniskajos tirgos maksāja 19 425 dolārus par vienu valūtas vienību. 

Taisnības labad jāpiebilst, ka pēdējo gadu laikā bitkoinu cenas ir bijušas ļoti ievainojamas. Piemēram, martā virtuālās valūtas kurss, reaģējot uz Covid-19 pandēmijas negatīvo ietekmi uz finanšu tirgiem, kritās par teju 4000 dolāru. 

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu