"Tesla" akciju vērtība turpina augt un sasniedz jaunu rekordu (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

“Tesla”, iespējams, ir relatīvi jauns spēlētājs auto industrijā, taču Volstrītā šis vārds ir ļoti ietekmīgs – pirmdien turpinoties akciju vērtības kāpumam, uzņēmuma tirgus vērtība pirmo reizi pārsniegusi 500 miljardu dolāru atzīmi, vēsta CNN.

Otrdienas pēcpusdienā “Tesla” vērtība bija 520 miljardi dolāru. Tas nozīmē, ka amerikāņu elektroautomobiļu ražotājs ir vērtīgāks, nekā “Toyota”, “Volkswagen”, GM, “Ford”, “Fiat Chrysler” kopā ņemot.

Kopš 2020. gada kompānijas akciju vērtība ir kāpusi par 550%. Piemēram, janvārī viena kompānijas akcija maksāja 86 dolāru, bet pašlaik vienas akcijas vērtība ir ap 550 dolāriem.

Akciju vērtības pieaugums ir atspoguļojies arī kompānijas vadītāja Īlona Maska maciņā – viņa aktīvu vērtība nu pietuvojusies 128 miljardu dolāru atzīmei, liecina “Bloomberg” Miljardieru indeksa dati.

Oktobrī “Tesla” ziņoja par tās vēsturiski lielāko ceturkšņa ienākumu līmeni, kas bija 874 miljoni eiro. Salīdzinot ar analogu laika posmu gadu iepriekš, tas ir pieaugums par 156%. Šis ir piektais gads pēc kārtas, kad “Tesla” strādā ar ievērojamu izaugsmi.

Gada pirmajā pusē “Tesla” bija spiesta slēgt savu rūpnīcu Kalifornijā, jo bija nepieciešams pielāgoties pandēmijas ierobežošanas pasākumiem, kas paredzēja arī rūpnīcu slēgšanu. Tomēr tas uzņēmuma plānus nav ietekmējis, un oktobrī tika ziņots, ka kompānijai, visticamāk, izdosies šogad sasniegt 500 000 “Model Y” un “Model 3” automobiļu ražošanas kapacitāti. Papildus tam paziņots, ka “Tesla” šogad saražos arī 90 000 dārgākos modeļus - “Model S” un “Model X”.

Pagājušajā nedēļā “S&P Global” paziņoja, ka “Tesla” tiks iekļauta 500 lielāko amerikāņu uzņēmumu sarakstā, ko investori atzinīgi novērtēja kā pozitīvu zīmi nākotnes izaugsmei. Tas ļāva akciju vērtībai pieaugt par 10 procentiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu