Rīgas dome līdz šim uzvarējusi teju visās tiesvedībās par azartspēļu zāļu slēgšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Rīgas dome uzvarējusi teju visās ar azartspēļu slēgšanu saistītajās noslēgtajās tiesvedībās, par to šodien tika informēti Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti.

Pašvaldības Juridiskās pārvaldes ziņojumā norādīts, ka ar Rīgas domes 2017.gada 12.septembra un 18.oktobra lēmumiem tika atceltas 42 atļaujas spēļu zāļu atvēršanai sešiem azartspēļu organizētājiem - SIA "Alfor", SIA "Admirāļu klubs", SIA "Furors", SIA "Olympic Casino Latvia", SIA "DLV" un SIA "Joker LTD".

Tādējādi tika slēgtas spēļu zāles Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijā, taču visi šie lēmumi tika pārsūdzēti tiesā, turklāt attiecīgajai tiesu instancei pieņemot Rīgas domei labvēlīgus lēmumus, iesniedzēji vērsušies augstākās tiesu instancēs.

No minētajām lietām šobrīd 13 lietās ir stājies spēkā Rīgas domei labvēlīgs tiesas spriedums, trīs lietās ir izbeigta tiesvedība, bet pārējās lietas tiek skatītas vai nu Administratīvajā apgabaltiesā, vai Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamentā.

Kā tika informēti deputāti, tiek gatavoti lēmumprojekti par vēl vairāku azartspēļu zāļu slēgšanu.

Komitejas vadītāja Linda Ozola (JKP) aicināja domes Juridisko pārvaldi nekavēties ar jaunu lēmumprojektu sagatavošanu azartspēļu zāļu slēgšanai, īpašu uzmanību pievēršot situācijai mikrorajonos, uz kurieni azartspēļu uzņēmējiem varētu būt vēlme pārcelt spēļu zāles pēc to slēgšanas Rīgas vēsturiskajā centrā.

Ozola atsaucās uz Rīgas domes pasūtītu SKDS pētījumu, kas tika veikts 2019.gadā, kurā 42% aptaujāto rīdzinieku norādījuši, ka starp draugiem, paziņām vai ģimenes locekļiem ir kāds ar emocionālām vai finansiālām problēmām saistībā ar azartspēļu atkarību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu