Dienvidkorejā virtuāla seksuālās vardarbības grupējuma līderim piespriež 40 gadu cietumsodu

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Dienvidkorejas tiesa piespriedusi 40 gadu cietumsodu Čo Džubinam, kurš izveidoja vienu no valsts lielākajiem seksuālās vardarbības grupējumiem internetā, vēsta raidorganizācija BBC.

Čo vadītais grupējums šantažēja meitenes un jaunas sievietes, pieprasot no viņām seksuāla rakstura video, kuri pēc tam tika izvietoti maksas tērzētavās.

Tērzētavas lietoja vismaz 10 000 cilvēku. Daļa no tiem par piekļuvi maksāja līdz pat 1200 ASV dolāriem (1005 eiro).

Kopumā seksuāli ekspluatēti tika 74 cilvēki, tai skaitā 16 nepilngadīgas meitenes.

"Apsūdzētais plaši izplatīja seksuāli vardarbīgu saturu, ko radīja, pievilinot upurus un pēc tam tiem draudot," norādīja Seulas apgabaltiesa.

Čo pārkāpa likumu par bērnu aizsardzību no seksuālas vardarbības un vadīja kriminālu grupējumu, kas ražoja un vietnē "Telegram" tirgoja seksuāli vardarbīgus video, atzina tiesa.

Dienvidkorejas policija martā atklāja 25 gadus vecā augstskolas absolventa Čo identitāti pēc tam, kad to petīcijā pieprasīja vairāk nekā pieci miljoni cilvēku.

"Es atvainojos tiem, kam esmu nodarījis pāri," martā paziņoja Čo. "Paldies, ka neapturama velna dzīvē nospiedāt bremzes."

Policija norādījusi, ka saistībā ar Čo grupējumu aizturēti vismaz 124 aizdomās turamie. Kopš pagājušā gada beigām aizturēti 18 cilvēki, kuri uzturēja tērzētavas "Telegram" un citās platformās.

Pieciem citiem cilvēkiem piespriesti cietumsodi no septiņiem līdz 15 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu