Par spīti ierobežojumiem, Covid-19 sasniedz jaunus rekordus: inficējušies vēl 898 cilvēki (46)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 8024 Covid-19 testi, atklājot 898 jaunus inficēšanās gadījumus, savukārt četri cilvēki, kam konstatēta šī saslimšana, nomiruši.  

Trešdien inficējušos cilvēku skaits ievērojami pārsniedz līdzšinējo saslimstības "rekordu" 21.novembrī, kad saslimšana ar Covid-19 diennakts laikā tika apstiprināta 642 personām. Savukārt otrs līdz šim lielākais vienā dienā atklāto saslimšanas gadījumu skaits tika konstatēts šonedēļ otrdien, kad tika atklāti 580 jauni inficētie.

Jauni Covid-19 gadījumi stacionāros – 94. Kopā stacionāros ārstējas 489 pacienti: 458 ar vidēji smagu slimības gaitu, 31 ar smagu slimības gaitu. Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīti 36 pacienti – kopā 1162.

Kopējais ar Covid-19 inficējušos cilvēku skaits valstī sasniedzis 15 171.

No četriem mirušajiem viena viena persona ir vecuma grupā no 55 līdz 60 gadiem, divas no 70 līdz 75, viena no 80 līdz 85.

No pēdējās diennakts laikā Latvijā veiktajiem testiem Covid-19 infekcija atklāta 11,2% gadījumu.

SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Jau ziņots, ka valstī kopš 9.novembra izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā ieviesta virkne ierobežojumu, lai apturētu Covid-19 izplatības tempu. Šajā laikā laikā atcelti un aizliegti visi publiskie pasākumi klātienē, noteikti stingri pulcēšanās ierobežojumi, iemīļotākie ēdieni restorānos baudāmi tikai līdzņemšanai, ierobežota tirdzniecības centru darbība brīvdienās, kā arī noteikti citi pasākumi, lai mazinātu cilvēku kontaktēšanos. 

Ārkārtējā situācija noteikta līdz 6.decembrim, taču tā, visticamāk, tiks pagarināta, norādījusi veselības ministre Ilze Viņķele. «Diemžēl gan tādēļ, ka cilvēki ir noguruši no pandēmijas, gan, iespējams, dažādu psiholoģisku un finansiālu apsvērumu dēļ gatavība strikti ierobežot un samazināt kontaktus un mobilitāti ir vērojama mazāka nekā pavasarī,» atzina ministre, piebilstot, ka līdz ar to panākumi inficēšanās līknes apturēšanā un samazināšanā ir ļoti pakāpeniski.

Papildus valstī jau noteiktajiem ierobežojumiem no piektdienas 12 pašvaldībās, kurās saslimstība ir ievērojami augstāka nekā citviet valstī, noteikti papildus ierobežojumi.  

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu