Liepājā ražošanas apjoms audzis par 9,2%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Neskatoties uz pandēmiju, ārkārtējo situāciju un ierobežojumiem, Liepājā saražotās produkcijas apjoms šā gada pirmajos deviņos mēnešos, salīdzinot ar tādu pašu posmu pērn, pieaudzis par 9,2%, sasniedzot 255,2 miljonus eiro.

To intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš (Liepājas partija).

Ansiņš gan atzina, ka šī gada otrajā ceturksnī bijusi vērojama negatīva tendence, un, salīdzinot ar gada sākumu, Covid-19 dīkstāves dēļ, rūpniecības produkcijas izlaide samazinājās par 16,3%, tomēr "gada griezumā Liepājas rūpniecība izskatās stabili".

Pašreiz nav indikāciju par ražošanas apjomu samazināšanos gada pēdējā ceturksnī, sacīja Ansiņš. Pilsētas ražošanas uzņēmumi nav apturējuši darbību, kā tas bija 2. ceturksnī saistībā ar Covid- 19.

75% no Liepājā saražotās produkcijas tikusi eksportēta, sacīja Ansiņš.

"Šis gads ir iezīmējies ar jaunu ražotņu atklāšanu Liepājā," sacīja Ansiņš. "Tie visi ir uzņēmumi, kas savu darbu sāka Liepājas biznesa centrā, un ir izauguši par lieliem, nopietniem spēlētājiem, lai paši izveidotu savas ražotnes Liepājas pilsētas teritorijā."

Kā piemērus Ansiņš minēja oktobrī atklāto "Caljan" rūpnīcu, kur būvniecībā un tehnoloģiskajās iekārtās ieguldījusi aptuveni 10 miljonus eiro, un kas ir modernākā teleskopisko konveijeru rūpnīcu pasaulē. Tikko Būvvalde pieņēmusi ekspluatācijā arī elpošanas un drošības ekipējuma ražotāja "Interspiro" jaunāko ražotni, kas atrodas Karostā.

Liepājas vicemērs pauda viedokli, ka valstij būtu nopietnāk jādomā par industriālo parku attīstību, jo skaitļi pierādot to pozitīvo ietekmi uz tautsaimniecību kopumā.

Liepājā saražo 4,5% no Latvijas kopējā apjoma, un pēdējos septiņos gados šis ir augstākais saražotās produkcijas apjoms gada pirmajos trīs ceturkšņos, sacīja Ansiņš, norādot, ka no republikas nozīmes pilsētām vēl tikai Rēzeknei un Daugavpilij izdevies panākt ražošanas apjomu pieaugumu, par attiecīgi 7,9% un 0,4%, kamēr pārējām pilsētām ir vērojams kritums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu