Sesks pārliecināts par sevi pirms sezonas pēdējā posma Moncā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Sesks / Renārs Francis
Mārtiņš Sesks / Renārs Francis Foto: Artūrs Igaveņš

Latvijas rallists Mārtiņš Sesks ir pārliecināts par saviem spēkiem pirms pasaules rallija čempionāta (WRC) junioru klases pēdējā posma Moncā, sarunu ar sportistu citē sacensību rīkotāji.

Moncas rallijs norisināsies no 4. līdz 6. decembrim, un tajā Latvijas pilota Seska un stūrmaņa Renāra Franča ekipāža cīnīsies par JWRC čempionu titulu.

Šobrīd latvieši ir vadībā, par desmit punktiem apsteidzot Tomu Kristensonu no Zviedrijas, bet par 14 punktiem - somu Sami Pajari.

2020.gadā Sesks ir bijis uz goda pjedestāla visos trijos posmos.

Organizatori atklāj, ka pagājušajā gadā Seska pārliecība tika iedragāta pēc finiša grāvī Korsikas rallija trešajā posmā.

"Šogad galvenais bija būt pārliecinātam par saviem spēkiem, jo tā patiešām bija gājusi mazumā," sarunā ar pasaules čempionāta organizatoriem saka 21 gadu vecais sportists. "Man vajadzēja atgūt braukšanas sajūtas un pabeigt sacensības."

"Es atkal sāku braukt kopā ar Franci, kurš bija mans stūrmanis arī 2018.gadā. Tas bija svarīgākais, lai atgūtu pārliecību un uzlabotu rezultātus. Mēs daudz testējām rallija mašīnu un automašīnu, ar kuru ikdienā vienkārši pierakstījām tempu," stāsta Sesks. "Mums bija arī patiešām detalizēts plāns pirms gada pirmā rallija, un izskatās, ka tas mums patiešām ir palīdzējis."

Sezona tika sākta ar otro vietu Zviedrijā, bet pagrieziena punkts notika Igaunijā. Ātrajos ceļos un bezgalīgajās lēcienu sērijās Sesks izvirzījās vadībā trīs posmus pirms sacensību finiša un spēja saglabāt pārsvaru pār Pajari, izcīnot savu un Latvijas pirmo JWRC uzvaru. Pirmajā posmā Itālijā - Sardīnijas rallijā oktobrī - Sesks finišēja trešais.

Pēdējā posmā autosportistiem būs iespēja izcīnīt pusotru reizi vairāk punktu nekā parastā etapā, turklāt tiem, kuri būs piedalījušies visos posmos, neņems vērā sliktāko sacīkšu rezultātu.

Pēc vairākām izmaiņām kalendārā JWRC sezonas pēdējās sacensības bija iecerētas no 20. līdz 22.novembrim Beļģijā, taču līdz ar WRC posma atcelšanu arī juniori Ipras trasē nedevās.

Pirms pēdējā posma Seska un Franča ekipāža ieņem līderpozīciju JWRC kopvērtējumā, taču pēdējā posmā piloti var tikt pie 60,5 punktiem, tāpēc par titula pretendentiem var uzskatīt vismaz trīs ekipāžas.

Pērn Seskam bija debijas gads, pasaules junioru čempionātā braucot ar priekšpiedziņas "Ford Fiesta R2" automašīnu. JWRC klasē 25 ātrumposmos Seska ekipāžai izdevies finišēt labāko trijniekā, ātrumposmos uzvara gūta trīs rallijos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu