"Jaunā vienotība" gatava "meklēt risinājumu" valdības locekļu algu iesaldēšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens piedalās partiju apvienības "Jaunā vienotība" preses brīfingā par gatavošanos Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.
Partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens piedalās partiju apvienības "Jaunā vienotība" preses brīfingā par gatavošanos Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām. Foto: Evija Trifanova/LETA

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) ir gatava "meklēt risinājumu" Ministru kabineta locekļu algu iesaldēšanai, atzina partijas līderis Arvils Ašeradens.

Reaģējot uz koalīcijas partneru - Jaunās konservatīvās partijas (JKP) - rosinājumu nākamajā gadā tomēr nepalielināt ne premjera, ne ministru algu, Ašeradens sacīja, ka JV ieskatā šajā laikā ļoti svarīga ir solidaritāte ar visu sabiedrību.

"Atradīsim labu likuma ietvaru, kā algu paaugstinājumu iesaldēt," solīja politiķis.

Kā ziņots, "viļoties nākamā gada valsts budžeta izskatīšanas procesā", JKP apspriedei koalīcijā rosina nākamajā gadā tomēr nepaaugstināt algas ne Ministru prezidentam, ne arī ministriem.

JKP valdes loceklis Krišjānis Feldmans aģentūrai LETA sacīja, ka, analizējot budžeta izskatīšanas procesu, ir vilšanās sajūta, jo finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), premjers Krišjānis Kariņš (JV) un Finanšu ministrija budžeta projektu ir pametuši likteņa varā, ne reizi neatbildot uz jautājumiem un kritiku par "savu garadarbu".

JKP frakcijas priekšsēdētājs Juris Jurašs minēto situāciju dosies apspriest ar pārējām koalīcijas frakcijām, rosinot budžetā neatbalstīt priekšlikumus, kas saistīti ar premjera un ministru algu celšanu. Iespējams, diskusijas varētu būt arī par ministriju parlamentārajiem sekretāriem, jo arī, piemēram, FM parlamentārais sekretārs Atis Zakatistovs ne reizi nav aizstāvējis budžetu debatēs.

JKP attiecīgi piekritīs arī Valsts prezidenta Egila Levita lūgumam nākamgad necelt prezidenta algu.

Partijas "Saskaņa" Saeimas deputāti iesnieguši parlamentam grozījumus likumam "Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atalgojumu", rosinot Ministru kabineta locekļiem un ministriju parlamentārajiem sekretāriem iesaldēt algas līdz 13.Saeimas pilnvaru termiņa beigām jeb līdz 2022.gada novembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu