Jasikonis jau atgriezies ikdienas gaitās pēc Mantovā piedzīvotā kritiena

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Armīns Jasikonis Ķeguma trasē Zelta zirgs
Armīns Jasikonis Ķeguma trasē Zelta zirgs Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Lietuvas motokrosa braucējs Armīns Jasikonis pēc piedzīvotā kritiena pasaules čempionāta posmā Itālijā jau atgriezies ikdienas gaitās un turpina rehabilitāciju pirms gaidāmās sezonas, atklāja "Husqvarna" komandas menedžeris Anti Pirhonens.

Jau ziņots, ka motokrosa komandas "Husqvarna" Armīns Jasikonis pēc pasaules čempionātā Itālijā piedzīvotā kritiena atrodas mākslīgajā komā. Jasikonis kritienu piedzīvoja 27.septembrī Mantovas trasē.

"Viņš atgūstas ļoti labi, pat labāk nekā cerēts," pauda menedžeris. "Pēc kritiena Mantovā viņš guva smagu galvas traumu un divas ar pusi dienas pavadīja komā."

"Pēc atmošanās viņš ātri sāka atgūties. Jau pēc nedēļas viņš varēja pamest slimnīcu, lai dotos atpakaļ uz Lietuvu, kur medicīnas iestādes vēl nav apmeklētas."

Pirhonens atklāja, ka sportists atgriezās mājās un laiku pavada kopā ar savu draudzeni. Jasikonis atguvies tiktāl, ka jau paša spēkiem iespējams vadīt automašīnu.

"Ir dienas, kad ir labāk, bet ir arī sliktākas dienas. Tagad noteikti jūtos labāk nekā īsi pēc kritiena," sarunā ar čempionāta rīkotājiem atklāja Jasikonis. "Aizvien jūtu sāpes plecā, taču pie tā strādāju jau divas nedēļas, kad arī sāku vadīt automašīnu."

"Darbs noris lēnām, jo nevēlos neko sasteigt. Manī ir vēlme darīt vairāk, taču nezinu, kā to uzņems mana galva. Esmu arī sācis skriešanas treniņus, taču to, cik labi noris mana atveseļošanās, pateiks ārsti Somijā."

Sportists pauda cerību, ka pusgada laikā būs pilnībā atguvies no gūtās traumas.

Nākamsezon Pauls Jonass pārstāvēs "Gas Gas Factory Racing" komandu, taču šajā sezonā viņš bija Jasikoņa komandas biedrs.

Muguras traumas dēļ sosezon Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) pasaules čempionāta motokrosā MXGP klasē Jonass aizvadīja tikai divus posmus, ar 26 punktiem ieņemot 30.vietu. 

Šogad otro sezonu pēc kārtas uzvaru MXGP klasē izcīnīja slovēnis Tims Gajsers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu