Navaļnijs: ES jāuzliek sankcijas Krievijas oligarhiem (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs aicinājis Eiropas Parlamenta (EP) deputātus piemērot sankcijas Krievijas oligarhiem.

Navaļnijs un citi opozicionāri piektdien EP piedalījās diskusijā par Krievijas izrēķināšanos ar demokrātisko opozīciju. Viņš pateicās EP par viņam un viņa ģimenei sniegto atbalstu.

"Krievijas tautai ir ļoti svarīgi zināt, ka EP un Eiropa kopumā neklusēs," sacīja Navaļnijs.

Savā uzrunā Navaļnijs aicināja Eiropas Savienību (ES) uz jaunu pieeju Krievijas jautājumam, jo, pēc viņa domām, pēdējos divos gados Krievijas valdībā ir notikusi negatīva transformācija.

Līdzšinējās ES sankcijas nav efektīvas, uzskata Navaļnijs. "ES uzliek sankcijas cilvēkiem, kuri tehniski ir pastrādājuši kaut ko sliktu - piemēram, manā gadījumā tie būtu cilvēki, kuri uzklāja indi vai deva pavēles. Taču nav jēgas aplikt ar sankcijām ģenerāļus vai cilvēkus, kuri daudz neceļo pa pasauli un kuriem nav īpašumu vai bankas kontu Eiropā," viņš sacīja. "Eiropas Savienībai vajadzētu vērsties pret naudu un oligarhiem - arī jaunajiem oligarhiem, kuri ir Vladimiram Putinam pietuvināto personu lokā."

"Kamēr [miljardiera Ališera] Usmanova dārgākā jahta stāv pietauvota Barselonā vai Monako, neviens Kremlī neuztvers ES sankcijas nopietni," uzsvēra Navaļnijs.

"Viņi uzskata, ka ir apveduši ES ap stūri, jo tai ir bail izvirzīt īstas sankcijas."

Navaļnijs arī norādīja, ka sankcijas pret Krievijas oligarhiem atbalstītu "99% Krievijas tautas".

Šā gada 20. augustā, lidojot no Tomskas uz Maskavu, viņš piepeši zaudēja samaņu. Vairāku valstu laboratorijās veikti testi, kurus apstiprinājusi arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija (OPCW), liecina, ka viņš saindēts ar "Novičok" tipa nervu paralizējošo vielu.

Pēc uzbrukuma Navaļniju ar lidmašīnu nogādāja ārstēšanai Vācijā, kur viņam izdevās atveseļoties. Piektdien viņš ar EP Ārlietu komitejas deputātiem runāja par politisko un sociālekonomisko situāciju Krievijā, gatavojoties nākamā gada Valsts Domes vēlēšanām.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu