Kurzemes slimnīcās sestdien ārstējas 31 Covid-19 pacients

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Kurzemes slimnīcās sestdien ārstējas 31 Covid-19 pacients, kas ir par diviem mazāk, nekā piektdien, liecina slimnīcu sniegtie dati.

Kā informēja "Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā", Ventspils slimnīcā sestdien ārstējas 14 ar jauno koronavīrusu sasirgušie. Pēdējās diennakts laikā slimnīcā ievests viens Covid-19 pacients.

Tikmēr Liepājas reģionālajā slimnīcā sestdien ārstējas 17 Covid-19 pacienti, no kuriem divi ir reanimācijas nodaļā, aizņemot abas reanimācijas gultas, kas atvēlētas Covid-19 pacientiem. Līdz ar to pēdējā diennaktī stacionārā ievietoto pacientu skaits samazinājies par trijiem.

Kā vēstīts, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī pašlaik var nodrošināt 32 Covid-19 pacientu ārstēšanu. Ja pacientu būs vairāk, tad slimnīca Covid-19 pacientu ārstēšanai ir gatava pārprofilēt citas nodaļas.

Savukārt Liepājas reģionālajā slimnīcā Covid-19 pacientiem ir paredzētas 33 gultas Infekciju nodaļās, deviņas tranzīta gultas un divas gultas reanimācijā.

Jau ziņots, ka Nacionālā veselības dienesta jaunākie - piektdien sniegtie - dati liecina, ka patlaban stacionāros ārstējas kopumā 496 Covid-19 pacienti. No visiem stacionētajiem 460 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 36 - ar smagu slimības gaitu.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" šonedēļ informēja, ka šobrīd Covid-19 pacientu ārstēšanai slimnīcās ir pieejamas 633 gultas.

Lai varētu uzņemt Covid-19 pacientus, notiek pakalpojumu pārprofilēšana. Tas tiek darīts uz plānveida aprūpes vai dienas stacionāru pakalpojumu rēķina, atgādināja ministre. Papildu gultas izveidotas gan slimnīcās Rīgā, gan reģionos.

Ministre atklāja, ka ir arī privātās ārstniecības iestādes, kas ir gatavas palīdzēt un aprūpēt Covid-19 pacientus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu