Pagājušajā diennaktī reģistrēti 414 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19 (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19 analīzes.
Covid-19 analīzes. Foto: EPA/Scanpix

Pagājušajā diennaktī reģistrēti 414 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, vēsta Slimību kontroles un profilakses centrs (SPKC).

Pēdējo 24 stundu laikā veikti 4037 Covid-19 izmeklējumi, reģistrēti 414 jauni inficēšanās gadījumi, četras personas mirušas (viena persona vecuma grupā no 40 līdz 45, viena persona vecuma grupā no 45 līdz 50, viena persona vecuma grupā no 75 līdz 80, viena vecuma grupā no 80 līdz 85).

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem: 10,3%. Latvijā kopā saslimušas 16975 personas un 1719 izveseļojušās.

Pašreiz nav plānots paplašināt Covid-19 testēšanas algoritmu, tādējādi iekļaujot tajā noteiktas profesijas, kā tas bija pavasarī, pavēstīja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Anna Strapcāne.

Vaicāta, vai ministrija neplāno noteikt kādas sabiedrības grupas, kuras būtu testējamas prioritāri, ja tas nepieciešams drošai profesionālo pienākumu pildīšanai, VM pārstāve norādīja, ka patlaban šādas ieceres nav, bet, ja situācija mainīsies un speciālisti rosinās izmaiņas attiecībā uz kādu grupu, tad tiks pārskatīts arī testēšanas algoritms.

Vienlaikus VM uzskata, ka esošais algoritms nodrošina, ka valsts apmaksāta testēšana ir mērķtiecīga - tā ir pieejama ikvienam, ja ir saslimšanas simptomi vai epidemioloģiskas indikācijas, ko arī izvērtē ģimenes ārsts. Tāpat Slimību profilakses un kontroles centrs izvērtē, kuros gadījumos ir epidemioloģisks pamats plašu testēšanu veikt uzņēmumos, skolās un citās iestādēs.

Testēšana tiek nodrošināta arī ārstniecības iestādēs un sociālās aprūpes centros, kur ir cilvēki riska grupās.

Vadoties pēc ministrijā paustā, testēšanas punktos visā Latvijā pašlaik rindu neesot un ikviens, iepriekš pierakstoties, var operatīvi veikt testu tajā pašā vai nākošajā dienā un arī savlaicīgi saņemt rezultātus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu