Iecienītais fantāzijas seriāls "Tumšās matērijas" atgriežas ar otro sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Tumšās matērijas"
"Tumšās matērijas" Foto: HBO

Seriāls “Tumšās matērijas” (His Dark Materials), kuram sekot iespējams LMT Viedtelevīzijā, ir fantāzijas drāmas televīzijas seriāls, kura pamatā ir Filipa Pulmana (Philip Pullman) tāda paša nosaukuma romānu sērija. Otrās sezonas sākumā Līra  un viņas dēmons Pantalaimons tiek izskaloti krastā savādā pasaulē. Šķietami pamestajā pilsētā viņa drīz vien satiek jaunu varoni Vilu un sāk kopīgu cīņu pret tumsas spēkiem.

Dafne Kīna (Dafne Keen) un Amirs Vilsons (Amir Wilson) atveido Līru un Vilu – divus bērnus, kuri ir dažādo realitāšu meklējumos. Šajā sezonā viņiem pievienojas daudzi gan jau pazīstamu tēlu atainotāji, gan jauni aktieru grupas dalībnieki.  Otrās sezona sižets balstīts uz “Tumšo matēriju” triloģijas otrās daļas noveles “Smalkais nazis” (The Subtle Knife) motīviem. Notikumi sāk risināties pēc tam, kad lords Asriels  paver tiltu uz jaunu pasauli. Pārdzīvojot sava labākā drauga nāvi, Līra seko Asrielam nezināmajā. Dīvainā, noslēpumainā un pamestā pilsētā viņa satiek Vilu – zēnu no mūsu pasaules, kurš arī bēg no nepatīkamām pagātnes atmiņām. Līra un Vils atklāj, ka viņu likteņi ir saistīti. Taču viņu ceļš tiek nepārtraukti apgrūtināts, jo viņiem apkārt sāk risināties karš.

Lielākā daļa aktieru no seriāla pirmās sezonas būs redzami arī otrajā sezonā, tostarp Dafne Kīna, kura atveido drosmīgo varoni Līru Blekvelu, Rūta Vilsone (Ruth Wilson) kā šausminošā Koulteras kundze, Lins Manuals-Miranda (Lin Manuel-Miranda) kā aeronauts Lī Skoresbijs. Jaunpienācējs šajā komandā ir Amirs Vilsons kā Līras jaunais draugs Vils Perijs.

Atgādinām, ka britu rakstnieka Filipa Pulmana triloģija "Tumšās matērijas" ir viens no pasaulē slavenākajiem fantāzijas literatūras darbiem, ko novērtējušas jau vairākas paaudzes. Seriāla "Tumšās matērijas” pirmā sezona vēsta par kādu drosmīgu meiteni Līru Blekvelu, kura ceļo starp pasaulēm sava mazā dēmona pavadībā, lai glābtu viņai tuvos, tostarp nozagtus bērnus. Līra iepazīst visdažādākās zemes, sadraudzējas ar bruņotiem lāčiem un izaicinošiem klaidoņiem, labām raganām un dažādiem ļaundariem, kā arī mēģina atrisināt mistēriju par savu izcelsmi. Turklāt pāri visam klājas putekļi – īpaša substance, kas piešķir pasaulei jaunas dimensijas.

Seriāla reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu