Policija Cēsīs aizturējusi divus jauniešus par miesas bojājumu nodarīšanu vīrietim

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirkņa amatpersonas par miesas bojājumu nodarīšanu vīrietim aizturējušas divus jauniešus, informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Piektdien, 27.novembrī, īsi pirms pusnakts VP saņēma informāciju, ka Cēsīs, Jāņa Poruka ielā vairākas personas nodarījušas miesas bojājumus vīrietim. Cietušais nogādāts medicīnas iestādē.

Vaskāne norādīja, ka VP par notikušo sāka kriminālprocesu par huligānismu un, veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, VP  Cēsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja divus jauniešus.

Pašlaik noskaidrots, ka jaunieši huligānisku tieksmju vadīti uzbrukuši vīrietim. Citi notikušā apstākļi tiek skaidroti sāktajā kriminālprocesā. Jaunieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par dažāda veida likumpārkāpumiem, un viņiem uz izmeklēšanas laiku ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, teica policijas pārstāve.

Saskaņā ar Krimināllikumu par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu