Galerijā "Antonija" savdabīgā gleznotāja Vladimira Glušenkova izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Glušenkovs
Vladimirs Glušenkovs Foto: publicitātes

No 25. novembra līdz 23. decembrim mākslas galerija "Antonija" aicina apmeklēt  gleznotāja, grafiķa, dzejnieka Vladimira Glušenkova (1948-2009) gleznu izstādi.

Vladimirs Glušenkovs dzimis Rīgā. 1969. gadā beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Dekoratīvās tēlniecības nodaļu un 1976. gadā – Teodora Zaļkalna Latvijas PSR Valsts Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu scenogrāfijas specialitātē. Veidojis ilustrācijas žurnālam “Liesma” (1971–1977); strādājis par mākslinieku noformētāju kinoteātrī “Spartaks” (1971–1977) un par mākslinieku inscenētāju Rīgas (vēlāk Latvijas) televīzijā (1976–1996). Veidojis scenogrāfiju vairākām izrādēm Rīgas teātros, kā arī daudziem televīzijas iestudējumiem un raidījumiem, tomēr par savu galveno nodarbošanos vienmēr uzskatījis gleznošanu un zīmēšanu. Dzīves laikā sarīkojis virkni personālizstāžu perifērās ekspozīciju telpās un kopā ar domubiedriem piedalījies vairākās grupu izstādēs.

2018. gadā izdota Dainas Auziņas monogrāfija “Vladimirs Glušenkovs” ("Neputns").

Izstādītie darbi nāk no dzīvesbiedres Terēzijas. Terēzija ir teātra mākslas zinātniece, Valsts Teātra mākslas institūta (kriev. abrev. - ГИТИС) Maskavā absolvente, daudzus gadus viņa ir strādājusi E. Smiļģa teātra muzejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu