Pēc Covid-19 fiksēšanas ražotnē "SAF tehnika" organizē kolektīvo testēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Telekomunikāciju iekārtu ražotājs "SAF tehnika" saistībā ar ražotnes darbinieka saslimšanu ar Covid-19 organizē kolektīvo testēšanu, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas pārstāvji informē, ka uzņēmuma ražotnē apstiprināts viens Covid-19 saslimšanas gadījums.

"Visas tieši iesaistītās kontaktpersonas tika apzinātas, nekavējoties informētas un saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) noteikumiem nosūtītas mājas karantīnā,

kur atradīsies vismaz līdz 6.decembrim," vēsta "SAF tehnikas" pārstāvji.

Tāpat "SAF tehnikas" paziņojumā minēts, lai izvairītos no tālākas neizsekojamas vīrusa izplatīšanās, "SAF tehnika" organizē darbinieku kolektīvo testēšanu.

""SAF tehnika" dara visu iespējamo, lai organizētu operatīvo darbību stabili un uzticami. Uzņēmums turpina darbu, organizējot darbu tā, lai līdz minimumam samazinātu fizisko tuvumu un nodrošina biežu tīrīšanu, dezinfekcijas un aizsarglīdzekļu pieejamību. Visi ražošanā nenodarbinātie darbinieki tiek mudināti strādāt no mājām, kā arī visi darbinieki ir aicināti samazināt savas sociālās aktivitātes līdz minimumam," teikts kompānijas paziņojumā biržai.

Vienlaikus kompānijas pārstāvji norāda, ka

uzņēmumam ir uzkrātas pietiekamas finanšu un materiālās rezerves, pielāgotas piegādes ķēdes, lai izpildītu lielāko daļu pasūtījumu ierastajos izpildes laikos. 

""SAF tehnika" pastāvīgi sazinās ar saviem piegādātājiem, pakalpojumu sniedzējiem un iestādēm un cieši uzrauga situācijas attīstību, lai nodrošinātu savlaicīgu reakciju uz iespējamām izmaiņām pašreizējā situācijā," teikts paziņojumā biržai, piebilstot, ka uzņēmuma valde pašlaik neprognozē būtiskas laika nobīdes produkcijas ražošanas ciklā, tomēr tās ir iespējamas.

Jau vēstīts, ka "SAF tehnika" koncerns finanšu gada pirmajā ceturksnī, kas ilga no 2020.gada 1.jūlija līdz 30.septembrim, strādāja ar 4,708 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gada attiecīgajā periodā, savukārt koncerna peļņa pieauga par 46,3%, sasniedzot 378 115 eiro.

"SAF tehnikas" grupā ietilpst Latvijas "SAF tehnika", kā arī ASV kompānijas "SAF North America LLC" un "SAF Services LLC". Kompānijas lielākie akcionāri ir Didzis Liepkalns (17,05%), SIA "Koka zirgs" (12,06%), Andrejs Grišāns (10,03%), Normunds Bergs (9,74%) un Juris Ziema (8,71%). "SAF tehnikas" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu