Iznāk jauns latviešu detektīvromāns

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jana Veinberga
Jana Veinberga Foto: publicitātes

Populārajā sērijā "Zvaigznes detektīvu klubs" jauns, lielisks papildinājums – latviešu rakstnieces Janas Veinbergas darbs “Mākoņaina nakts”. 

Romānā lasītāji sastapsies ar grāmatā “Svešais draugs” jau iepazītajiem pievilcīgajiem privātdetektīviem Stasu un Laumu un ar aizrautību varēs vērot, kā autore attīstījusi žanru, kuru pati definē kā “romantisko detektīvu”.

Romāna galvenā varone Beta no mātes mantojusi skaisto viesu namu “Pie ezera”, taču pēdējā laikā bizness nesokas, jo kāds sācis kaitēt viņas īpašumam: apraksta sienas, nogremdē laivu, nogalina suni, izplata riebīgas baumas, veic viltus zvanus... Beta nespēj iedomāties, kam viņa varētu būt ieriebusi, un problēmas neatrisina arī simpātiskā, bet noslēgtā bijušā advokāta Filipa negaidītā uzrašanās. Turklāt drīz vien ezera krastā tiek atrasts vietējā deputāta Mizra līķis.

Jana Veinberga “Mākoņaina nakts”
Jana Veinberga “Mākoņaina nakts” Foto: publicitātes

Kad viesnīcā pēc Filipa uzaicinājuma ierodas viņa draugs Stass ar savu partneri Laumu un sāk izmeklēšanu, situācija kļūst arvien noslēpumaināka. Aizdomās tiek turēti daudzi – arī Filips un pati Beta, kura, šķiet, slēpj kādus pagātnes noslēpumus…

Meistarīgi savīts spraigs sižets, saistoši varoņi, no reālās dzīves pazīstamas situācijas, raita valoda un vēl romantiski pavedieni, kas vijas cauri romānam, – tas viss noturēs lasītāja uzmanību no pirmās lappuses līdz pēdējai, ļaujot iejusties grāmatā atainotajā vidē un varoņu pārdzīvojumos.

Par autori

Jana Veinberga ir divu stāstu grāmatu un četru romantisko detektīvromānu autore, ikdienā strādā izglītības jomas valsts pārvaldes iestādē, ir ieguvusi maģistra grādu filozofijā un Liepājas Universitātes rakstniecības studijās. Kopš rakstniecības studiju laika aizrāvusies ar žanru literatūras, it īpaši sev tuvā romantiskā romāna žanra teorētisko izpēti un izmanto šīs zināšanas arī rakstniecības praksē. Jana ir jūrmalniece trešajā paaudzē un priecājas par radošajiem impulsiem, ko sniedz pastaigas kāpās un gar jūru.

Pieejama arī e-grāmata.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu