Pavļuts: Ieviešot jaunus ierobežojumu, vienlaikus jālemj par atbalsta pasākumiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daniels Pavļuts
Daniels Pavļuts Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdībai ieviešot jaunus Covid-19 izplatības mazināšanai nepieciešamos drošības pasākumus, vienlaikus jālemj par atbalsta pasākumiem tiem cilvēkiem un darba devējiem, kurus skar ierobežojumi, aģentūrai LETA pauda "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Atbildot uz jautājumu par nepieciešamajiem soļiem, lai mazinātu Covid-19 izplatību, politiķis atsaucās uz veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) iepriekš pausto, ka ārkārtējo situāciju būs jāpagarina.

"Lēmumu par to, cik ilgs būs pagarinājums un kādi vēl ierobežojošie pasākumi tiks ieviesti, pieņems valdība," norādīja Pavļuts, piebilstot, ka Ministru kabineta lēmumiem ir jābūt pierādījumos balstītiem.

AP frakcijas vadītājs uzsvēra, ka atbalsta mehānismi ir jāievieš savlaicīgi un precīzi, lai ārpus tiem nepaliktu cilvēki, kuriem vīrusa ierobežošanas dēļ vajadzīgs atbalsts. "Cīņa ar pandēmiju ir visas valdības atbildība un kopdarbs," akcentēja deputāts.

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) rosinājis virkni būtisku izmaiņu patlaban noteiktajos pasākumos Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu un Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA) valdības vadītājs arī atzina, ka vairāki valdības noteikumi Covid-19 ierobežošanai nebija veidoti pareizi, solot tos pārveidot, kā arī domāt par papildu atbalsta mehānismiem.

Premjers Covid-19 izplatības dēļ valstī izsludināto ārkārtējo situāciju rosinās pagarināt līdz 11.janvārim.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu