Premjers: Ministriem jāizvairās no sava viedokļa paušanas, jāsaprot, ka tie pārstāv visu valdību (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministriem pēc lēmumu pieņemšanas valdībā nevajadzētu stāstīt dažādus personīgos viedokļus, jo tas mulsina sabiedrību, uzskata Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Reaģējot uz reizēm pretrunīgo valdības ministru publisko komunikāciju par Ministru kabineta lēmumiem, Kariņš aicinājis ministrus atcerēties un padomāt par to, ka tas, kas tiek teikts publiskā telpā, tiek rūpīgi pierakstīts un atkārtots.

"Tad, kad esam pieņēmuši lēmumu, ir jāveido mērķtiecīgāka kampaņa par pasākumiem. Svarīgi, ka ministri pēc lēmumu pieņemšanas nesāk stāstīt dažādus personīgus viedokļus, jo tas ir mulsinoši sabiedrībai un rada iespaidu, ka neesam valdībā tik vienoti. Viens otrs reizēm neaizdomājas, ka pārstāv visu valdību. Dziļas plaisas mums valdībā faktiski nav. Vienkārši visiem jāpiedomā, ka visi pārstāvam ne tikai sevi, bet arī valdību kopumā," teica valdības vadītājs.

Ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (KPV LV) ieskatā, ir svarīgi, lai par valdības lēmumiem tiktu komunicēts tikai pēc tam, kā attiecīgi lēmumi pieņemti. Viņaprāt, tas palīdzētu sabiedrības acīs izskatīties vienotākiem.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) atzina, ka atšķirības komunikācijā bija ne tik daudz par ekspertu epidemioloģiskajiem vērtējumiem, bet gan par to, ka "mums bijusi ilgāku laiku neskaidrība, kā kompensēt un kontrolēt".

"Ja paliekam uz tā viļņa, ka dāsnāka un uz cilvēka vajadzībām vairāk vērsta atbalsta sistēma ir iespējama, tad tas ir labākais dažādo viedokļu izskaušanas mehānisms," teica politiķe, gan piebilstot, ka paliek jautājums par kontroli, jo ir neskaidrība, kā visi pieņemtie lēmumi tiek kontrolēti.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) norādīja, ka domstarpības un dažādu risinājumu saredzēšana ir tieši par ekonomisko atbalstu, nevis ierobežojumiem. Viņš uzsvēra, ka visi ekonomiskā atbalsta meklējumi nekad nebija balstīti uz specifiskiem atbalstiem vai uzņēmējiem - diskusijas pamatā bijušas ideoloģiska rakstura.

"Mēs zinām, ka, piemēram, "Jaunā vienotība" vienmēr bijusi fiskāli disciplinētas politikas piekritēja, vienmēr priecājās, ka nav liels budžeta deficīts. Tā ir bijusi tāda politika, kas ilgstoši strādājusi. Jaunā konservatīvā partija  gan pavasarī, gan tagad, gan budžeta sastādīšanā pauda piekrišanu atbalsta mehānismiem," teica Bordāns, uzsverot, ka tieši ideoloģiskas diskusijas prasījušas daudz laika.

 
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu