Aicina pagarināt Čaka ielas pārbūves eksperimenta krīzes komunikācijas cenu aptauju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksandra Čaka un Marijas ielā tiek uzkrāsotas velojoslas, atvēlot autotransportam pa vienai joslai katrā virzienā.
Aleksandra Čaka un Marijas ielā tiek uzkrāsotas velojoslas, atvēlot autotransportam pa vienai joslai katrā virzienā. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti šodien komitejas sēdē aicināja Satiksmes departamentu pagarināt cenu aptauju par krīzes komunikāciju Čaka ielas velo joslu eksperimentā.

Ņemot vērā, ka brīvdienās publiski izskanēja informācija par, iespējams, fiktīvu iepirkumu, jo tas izsludināts piektdienas vakarā ar termiņu līdz pirmdienai, deputāti komitejas sēdē iztaujāja Satiksmes departamenta direktoru Vitāliju Reinbahu.

Reinbahs taisnojās, ka iepirkums nav fiktīvs. Visi normatīvi esot ievēroti un minimālās likumā pieļautās prasības cenu aptaujām tikušas ievērotas.

Steigu viņš pamatoja ar to, ka bija iecerēts cenu aptauju noslēgt līdz 1.decembrim, kad oficiāli sākās velo joslu eksperiments Čaka ielā.

Cenu aptaujas rezultātā plānots iegūt piedāvājumu komunikācijas stratēģijas izstrādei, materiālu izstrādei par velojoslu efektivitātes monitoringu, iedzīvotāju apmierinātības aptaujām, atbalstu krīzes komunikācijā, mediju un sociālo tīklu monitoringu, ieteikumus tālākajai komunikācijai un citus priekšlikumu.

Finansējum, kurš nedrīkstētu pārsniegt 9999 eiro, plānots iegūt no finansējuma, kas paredzēts PR vajadzībām vai finansējuma veloprogrammas popularizēšanai. 

Uz deputātu aizrādījumiem, ka cenu aptauja rīkota brīvdienās, Reinbahs atbildēja: "Viss ir relatīvi." Viņš norādīja, ka Satiksmes departaments strādā arī brīvdienās, tādēļ viņš nesaskata problēmu, ka cenu aptauja izsludināta piektdienas vakarā un turpināsies līdz pirmdienas vakaram.

Deputāti, tostarp Satiksmes un Transporta lietu komitejas vadītājs Olafs Pulks (JV), Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV) un citi, aicināja Reinbahu apsvērt iespēju gan pagarināt cenu aptaujas termiņu, gan paplašināt aptaujāto uzņēmumu loku, neiztiekot tikai ar trim kompānijām.

Par šo Rīgas domes Satiksmes departamenta organizēto cenu aptauju informāciju pieprasījis arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP). Viņš saņēmis atbildi, ka formāli organizētā procedūra ir likumam atbilstoša. Taču viņš atzīst, ka vienlaikus nav laba prakse veikt cenu aptauju tik īsā laikā, un cenu aptauju organizēšana šādā veidā nedrīkst būt regulāra.

Reinbahs, atbildot uz deputātu ieteikumiem, atzina, ka departaments var pagarināt cenu aptaujas termiņu.

Kā ziņots, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti atbalstīja eksperimentālu pagaidu velojoslu izveidi Čaka un Marijas ielā, lai gan speciālisti brīdināja, ka šāds solis būtiski palielinās sastrēgumus, kuros nāksies stāvēt arī sabiedriskajam transportam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu