Spānijā likvidē bēdīgi slavenu migrantu apmetni ar tūkstošiem iemītnieku (3)

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Arguineguín nometne
Arguineguín nometne Foto: SCANPIX

Spānijas varas iestādes nojaukušas migrantu nometni Grankanārijas salā, kurā vismaz 2500 migrantu bija spiesti dzīvot antisanitāros apstākļos.

Salas dienviddaļā bēgļu apmetne uzbūvēta šā gada augustā, lai sniegtu pajumti vairākiem desmitiem tūkstošu migrantu, kas ieradušies Kanāriju salās pēdējā gada laikā.

Lielākā daļa migrantu Spānijai piederošās un Eiropas Savienībā iekļautās Kanāriju salas sasnieguši laivās, šķērsojot Kanāriju jūru no Ziemeļāfrikas krasta.

Apmetne tika uzcelta kā pagaidu risinājums nesen ieradušos migrantu izmitināšanai. Nepieejamās telpas un resursi noveda pie apmetnes pārblīvētības un dzīves apstākļu pasliktināšanās.

Spānijas tiesībsargs iepriekš bija aicinājis apmetni nojaukt, norādot, ka tajā tiek pārkāptas migrantu cilvēktiesības.

Kanāriju salu prezidents Anhels Torress uzsvēra, ka jāapkaro kriminālu grupējumu iesaiste bēgļu plūsmas veicināšanā. Viņš pauda: lai gan daļa vietējo iedzīvotāju ir neapmierināti ar migrantu skaita celšanos,

rasismam nav vietas arhipelāgā un bīstamo jūras ceļu pārvarējušie cilvēki ir pelnījuši dzīvot cieņpilnos apstākļos.

Vietējā valdība paziņojusi, ka nometnē mītošie cilvēki tiks pārvietoti uz tukšajām tūristu mītnēm un militāro bāzi, kur tiem tiks nodrošināti adekvāti dzīves apstākļi.

Kanāriju salās pašlaik turpinās masveida imigrācijas vilnis; novembrī vien salās ieradās 8000 patvēruma meklētāju.

 
 
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu