No amata atkāpjas Trampa Covid-19 padomnieks

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidenta īpašais padomnieks Baltā nama Koronavīrusa operatīvajā grupā Skots Atlass, kurš bija ieguvis sliktu slavu ar saviem izteikumiem pandēmijas lietās, ir atkāpies no amata, pirmdien ziņoja ASV mediji.

Telekanāla "Fox News" rīcībā nonāca Atlasa atlūguma vēstule, kas datēta ar 1.decembri. Telekanāls arī ziņoja, ka Atlasa darba līguma termiņš būtu beidzies šonedēļ. 

Atlass atlūguma vēstulē pateicās Trampam par viņam izrādīto godu un novēlēja "visu labāko" ievēlētā prezidenta Džo Baidena administrācijai.

"Es smagi strādāju, fokusējoties tikai uz to, lai glābtu dzīvības un palīdzētu amerikāņiem šajā pandēmijā," rakstīja Atlass, piebilstot, ka viņš "vienmēr paļāvies uz jaunāko zinātni un pierādījumiem bez jebkādiem politiskiem apsvērumiem vai ietekmes".

Tramps augustā izraudzījās neiroradioloģijas mācībspēku Atlasu par īpašo padomnieku Baltā nama Koronavīrusa operatīvajā grupā. Atlass šajā amatā nāca klajā ar apgalvojumiem, ka sejas maskas un sociālā distancēšanās nav efektīvas jaunā koronavīrusa izplatības apturēšanai, kā arī mudināja radīt pūļa imunitāti un ātrāk atkalatvērt skolas un uzņēmumus Covid-19 pandēmijas laikā. 

Atlass pauda uzskatu, ka ASV štatiem nevajadzētu iesaistīties vispārējā Covid-19 testēšanā, un mudināja iedzīvotājus pretoties vai "sacelties" pret štatu noteiktiem ierobežojumiem jaunā koronavīrusa izplatības apturēšanai. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu