Pie klausītājiem nonāk "Tutas lietu" jaunais mūzikas albums bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Liene Sebre (Tuta)
Liene Sebre (Tuta) Foto: Ekrānuzņēmums

Klajā laists iemīļotā bērnu raidījuma “Tutas lietas” jaunākais mūzikas albums “Nu-ku-smalki-šiki-drū”, ko var gan klausīties digitālās straumēšanas vietnēs, gan iegādāties kompaktdiskā. Albuma tituldziesma, kas stāsta par pieklājīgāko vārdu pasaulē, jau publicēta "Tutas lietu" YouTube kanālā kopā ar raidījuma sestās sezonas jaunajām sērijām. Tās skatāmas arī LMT Viedtelevīzijā.

Albumā savukārt iekļautas dziesmas no “Tutas lietu” piektās un sestās sezonas, bet tie, kas iegādāsies kompaktdisku, komplektā saņems arī Tutas koncerta DVD ierakstu.

Mīļais un izglītojošais bērnu raidījums mazajiem skatītājiem piedāvā ne tikai jautrus piedzīvojumus un jaunas zināšanas, bet arī kvalitatīvas, skaistas un izglītojošas dziesmiņas, kurām dziedāt un dejot līdzi. Šogad raidījums padevies īpaši muzikāls, tāpēc noticis ne tikai pirmais Tutas dziesmu lielkoncerts “Hanzas peronā”, kas izdots DVD formātā, bet tapis arī jau otrais Tutas dziesmu albums.

Visu Tutas oriģināldziesmu autore ir Amsterdamā dzīvojošā latviešu komponiste Laura Polence, bet vārdus dziesmiņām rakstījuši dzejnieki Kārlis Vērdiņš, Edvards Kuks un prozaiķe Elizabete Lukšo-Ražinska. Albumā iekļautas arī divas latviešu tautas dziesmas-rotaļas Lauras Polences apdarē, kā arī dziesmu karaoke versijas. Dziesmas iedziedājusi pati Laura, instrumentāli skaņdarbus līdzās Polencei iespēlējuši arī Breno Viricimo, Rūdolfs Dankfelds un Lucas Figueiredo Santana. Mūzikas albums ierakstīts Bruno Viricimo studijā Amsterdamā.

“Tutas lietu” pirmais mūzikas albums “Tutas dziesmas” (2019) saņēma mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons” kā gada labākais mūzikas albums bērniem, bet šī gada septembrī “Hanzas Peronā” notika pieci “Tutas dziesmu” koncerti, kas tika pilnībā izpārdoti vienas dienas laikā un  pulcināja mazos klausītājus un viņu vecākus no visas Latvijas.

“Mums ir svarīgi, lai saturs, ko veidojam bērniem, ir ne tikai aizraujošs, bet lai tas darbotos arī kā palīgs bērnu vecākiem. Ņemot vērā šī brīža situāciju pasaulē, “Tutas lietu” sestajā sezonā viena no sērijām māca mazgāt rokas. Lai roku mazgāšana bērnam ir jautrāka, esam radījuši arī brīnišķīgu dziesmiņu, ko katrs bērns var dziedāt savās mājās un vannasistabā,” stāsta “Tutas lietu” režisore un projekta autore Marta Selecka.

Dziesmai kopā ar sēriju tapis arī videoklips. 

Jaunais mūzikas albums no šī gada 1. decembra pieejams gan mūzikas digitālās straumēšanas vietnēs, tai skaitā Spotify, gan to būs iespējams iegādāties fiziski – “Tutas lietu” interneta veikalā, kā arī bērnu preču un mūzikas ierakstu veikalos.

Noklausies albumu.

Tutas lietas

"Tutas lietas" ir ir mīļš un izglītojošs ekrāna saturs bērniem, viņiem saprotamā valodā par interesantām un noderīgām tēmām. To kopš 2018. gada veido domubiedri – mazu bērnu vecāki no Latvijas kino un TV profesionāļu vides. "Tutas lietu" pirmais mūzikas albums kļuva par gada labāko albumu bērniem.

"Tutas lietu" koncertā
"Tutas lietu" koncertā Foto: publicitātes

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu