Jānis Bukums publicē albumu un video "7. dienas burvis"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Bukums
Jānis Bukums Foto: publicitātes

Grupa "Jānis Bukums" publicē jaunu albumu un mūzikas video ar nosaukumu "7. dienas burvis", kas klajā nāca 25. novembrī.

Tas ir grupas ceturtais albums, kurā iekļautas sešas kompozīcijas.

"Dziesmu skanējumu un vārdus ietekmējusi 2020. gada haotiskā enerģija un mirkļa sajūtas. Nestabilā laika iespaidu nospiedums atainots albuma tituldziesmas tekstā un mūzikas video – šogad kā nekad pasaule saņēmusi daudzus triecienus, un nav skaidrs, vai esam šo vēsturisko periodu jau pārdzīvojuši, vai tomēr gaidāmi vēl kādi pārsteigumi un nedienas," teikts grupas preses paziņojumā. 

"7. dienas burvis"
"7. dienas burvis" Foto: publicitātes

Dziesmas un mūzikas video centrālais tēls personificē sevī pasaules likstu sazvērestības teoriju iespaidā iedomāto cēloni un vaininieku. Albuma teksti pieskaras tādām tēmām kā vērtību skalas apvērsums krīzes apstākļos, pierastās kārtības nomaiņa pret avārijas stāvokli, cilvēku reakcijas un darbības nepierastajā vidē, attieksme pret jauno kārtību, dažkārt zaudēta cīņa ar viltīgo ļaunumu un cerības stars nākotnē, tās nenoteiktība un tieksme to izzīlēt, sevis apmānīšana un noliegums cerībā, ka pasaule mainīsies, ja to objektīvi nepieņems, bet centīsies tai uzspiest savu egocentrisko klišeju.

Noskaties videoklipu! 

Dziesmu vārdu autors ir Jānis Bukums, savukārt mūzikas komponēšanā šoreiz piedalījusies visa grupa, Jāni Bukumu ieskaitot – ģitāristi Arturs Liede un Gunārs Orlovskis, basģitārists Andrjus Jaņuns un bundzinieks Filips Batarags.

Albuma dziesmas “Kāda jauka diena” tapšanā roku pielicis arī DJ PM2THEAM (Dmitrijs Šaligins).

Albums ierakstīts sadarbībā ar Kārli Šteinmani viņa studijā “KS Records – Unity Audio”, vizuālā dizaina noformējuma autors – Gustavs Batarags. Albums izdots sadarbībā ar “LRMA Records”, un tas būs pieejams arī ierobežota metiena CD formātā.

Noklausies albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu