Dīkstāves atbalstam budžetā plānots iezīmēt 52,27 miljonus eiro (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Dīkstāves atbalstam budžetā plānots iezīmēt 52,27 miljonus eiro, liecina Ekonomikas ministrijas (EM) aprēķini.

Otrdien valdība lēma par EM izstrādātajām izmaiņām atbalsta pasākumos, ko paredzēts sniegt Covid-19 krīzē nonākušiem darba devējiem un darba ņēmējiem.

Valdība lēma samazināt dīkstāves atbalsta saņemšanas kvalifikācijas kritēriju no pašreizējiem 50% apgrozījuma kritumam līdz 20%. Tas nozīmē, ka dīkstāves atbalsts būs pieejams uzņēmumiem, pašnodarbinātām personām un patentmaksātājiem, kuru ieņēmumi no saimnieciskās darbības par attiecīgo atbalsta mēnesi, salīdzinot ar augusta, septembra un oktobra mēnešu vidējiem ieņēmumiem, kuros uzņēmums faktiski darbojies, samazinājušies ne mazāk kā par 20%.

Tāpat nolemts palielināt dīkstāves atbalsta apmēru patenmaksātājiem no pašreizējiem 330 eiro līdz 400 eiro. Tādejādi patentmaksātāji, kuri nevar strādāt ieviesto drošības pasākumu dēļ, varēs saņemt dīkstāves atbalstu 400 eiro apmērā, ja atbalsta periodā ir spēkā esošs patents.

Atbalsts tiks sniegts visu nozaru uzņēmējiem.

Pēc EM aplēsēm, atbalsta nosacījumiem varētu atbilst 544 000 darbinieku, līdz ar to kopējais plānotais atbalsts veido 52 273 828 eiro.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) no otrdienas sāk pieteikumu pieņemšanu dīkstāves atbalstam un atbalstam algu subsīdijai. Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV KV) valdības sēdē informēja, ka VID pabalstu izmaksu sāks jau šonedēļ.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu