Tiesā nonāk lieta par strādnieka bojāeju, nokrītot no Finanšu ministrijas jumta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu ministrijas ēka.
Finanšu ministrijas ēka. Foto: Ieva Makare/LETA

Tiesā nonāk krimināllieta divu fizisku personu apsūdzībā un piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskai personai saistībā ar strādnieka bojāeju kritiena rezultātā no Finanšu ministrijas ēkas jumta.

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu divu personu apsūdzībā par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, kā rezultātā no ēkas jumta nokrita un bojā gāja strādnieks.

Saskaņā ar apsūdzību viena apsūdzētā persona, būdama kāda SIA vadītājs, un otra apsūdzētā persona, būdama SIA tehniskais direktors, nolēma nelegāli, nenoslēdzot darba līgumu, nodarbināt cietušo personu objektā Smilšu ielā 1, Rīgā, jumta seguma nomaiņas darbos.

Cietušais darba tiesisko attiecību slēpšanas nolūkā netika iepazīstināts ar informāciju par darba drošību, netika nodrošināts ar atbilstošiem individuālajiem un kolektīvajiem aizsardzības līdzekļiem darba veikšanai augstumā.

Abas apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 146.panta otrās daļas.

Apsūdzētie savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst.

Krimināllieta nosūtīta Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Ņemot vērā, ka noziedzīgs nodarījums izdarīts juridiskās personas interesēs, prokurors šajā krimināllietā pieņēmis arī lēmumu par procesa par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai nodošanu tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu