Rosina sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti par slepkavības mēģinājumu Alūksnes novadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rokudzelži. Ilustratīvs attēls.
Rokudzelži. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Valsts policija rosinājusi sākt kriminālvajāšanu pret kādu vīrieti par slepkavības mēģinājumu Alūksnes novadā, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Šī gada novembrī VP Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas pabeidza izmeklēšanu un nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai kriminālprocesu par slepkavības mēģinājumu Alūksnes novadā. Par minēto noziegumu vienai personai piemērots aizdomās turētā statuss.

Vaskāne norādīja, ka pirms kāda laika VP Vidzemes reģiona pārvaldē tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta un 15.panta ceturtajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm, proti, par nozieguma mēģinājumu, kas tieši vērsts uz tīšu tā izdarīšanu, ja noziegums nav izdarīts līdz galam no vainīgā gribas neatkarīgu iemeslu dēļ.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā, pamatojoties uz iegūtiem pierādījumiem, viena persona tika atzīta par aizdomās turēto personu. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka aizdomās turētais vīrietis pagājušā gada februārī, izmantojot šaujamieroci, tīši prettiesiski mēģināja nogalināt darba kolēģi. Sākotnēji vīriešu starpā izcēlās sadzīves rakstura konflikts, kura laikā aizdomās turētais izteica mutiskus draudus kolēģi noslepkavot.

Tās pašas dienas vakarā aizdomās turētais, būdams stiprā alkohola reibumā, proti, ar 3,17 promilēm alkohola organismā, ieradās kolēģa īpašumā un pavērsa līdzi paņemtā šaujamieroča stobru pret kolēģi, un, nolūkā viņu noslepkavot, izdarīja vienu šāvienu vīrieša virzienā. Veicot izmeklēšanas darbības, aizdomās turētais vīrietis tika aizturēts un viņam piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, stāstīja Vaskāne.

Par šo gadījumu tika sākts kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods - mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Pēc Vaskānes teiktā, iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, šī gada novembra beigās tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Policija vērš uzmanību, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu