Par Covid-19 pandēmijas upuri kļuvusi Eiropā iecienīta svētku tradīcija

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ziemassvētku tirdziņi ir neatņemama svētku sezonas tradīcija Rietumeiropas valstīs. Tomēr šogad šī tradīcija ir kļuvusi par pandēmijas upuri, un 2020. gadā Ziemassvētku tirdziņi atvērti netiks, vēsta “Euronews”.

Viena no ikoniskākajām lietām, kas Ziemassvētku sezonā ir raksturīga Eiropā, ir cilvēku pilni laukumi, kur pie tirdzniecības būdiņām iespējams iegādāties karstvīnu, desiņas, piparkūkas un citus gardumus, kas raksturīgi šai sezonai. Tomēr šogad ierasti dzīvīgo tirdziņu vietā būs redzami tukši pilsētu laukumi, kuros faktiski nekas neliecinās par svētku tuvošanos.

Tā, piemēram, Vācijas pilsētas Drēzdenes ierasti ļoti populārais “Christkindlesmarkt”, kas ir viens no zināmākajiem Ziemassvētku tirdziņiem valstī un tradicionāli piesaista lielu skaitu tūristu, tika atcelts pirms dažām nedēļām.

Šāds pats liktenis ir skāris daudzus citus Ziemassvētku tirdziņus – gan Frankfurtē, gan Dortmundē, gan Berlīnē Ziemassvētku tirdziņi šogad ir atcelti. Tāpat ir atcelti daudzi citi Ziemassvētku pasākumi, no kuriem daudzus atcēluši paši rīkotāji, saprotot, ka šogad nav īstais laiks masu pasākumiem.

Daudzi Berlīnes iedzīvotāji pauduši neapmierinātību par šīs Ziemassvētku tradīcijas atcelšanu, taču piekrīt, ka domāt par sabiedrības veselību ir daudz svarīgāk.

“Jā, protams, ir ļoti žēl, ka tas tā ir noticis. Ziemassvētku tirdziņi parasti sniedz svētku sajūtu, taču pašlaik jāpiekrīt, ka situācija ir neparasta. Un tieši tāpēc arī ir jārīkojas atbilstoši apstākļiem,” norāda Berlīnes iedzīvotāja Sāra Glaubšere.

Arī vairākās Francijas pilsētās ir atcelti tradicionālie Ziemassvētku pasākumi. Tā, piemēram, populārais Strasbūras Ziemassvētku tirdziņš ar vairāk nekā 300 tirdzniecības vietām šogad netiks atvērts cerībā, ka to izdosies izdarīt pēc gada. Tieši tāds pats liktenis ir piemeklējis tirdziņus arī Briselē un citās Eiropas pilsētās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu