IZM: Skolām jāļauj strādāt decembrī (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ir jāļauj skolām decembrī strādāt, ievērojot jau noteiktos drošības pasākumus, uzskata Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IZM klāstīja, ka valdība 25.novembrī pastiprināja piesardzības pasākumus, lai 1.-6.klašu grupā saglabātu mācības klātienē. No 30.novembra skolu telpās ir jānodrošina ne mazāk kā trīs kvadrātmetri uz vienu skolēnu un pedagogiem jālieto sejas maskas gan stundās, gan ārpus tām.

Saskaņā ar šiem drošības pasākumiem

skolas var turpināt darbu un pēc divām nedēļām, izvērtējot epidemioloģisko situāciju, būs iespējams lemt par tālākiem rīcības soļiem

pēc ziemas brīvlaika, pauda ministrijā.

Epidemiologu statistika un situācijas analīze liecinot, ka pēc rudens brīvlaika nedēļas un 7.-12.klašu aiziešanas attālinātajā mācību procesā skolās saslimušo ar Covid-19 skaits samazinās. IZM norādīja, ka pagājušajā nedēļā 7,7% saslimšanas gadījumu ir saistīti ar skolu, tāpēc, pastiprinot drošības pasākumus skolās, esot pamats cerēt, ka situācija uzlabosies arī turpmāk.

Pēc IZM apkopotās informācijas un sarunām ar skolām, 89% jeb 500 skolu 1.-4. klašu grupā ir gatavas nodrošināt klātienes mācības, ievērojot noteiktās prasības. Pārējās izglītības iestādes organizējot darbu daļēji klātienē, daļēji attālināti, izņemot desmit skolas, kurās ir karantīna.

Savukārt 5.-6.klašu grupā 60% skolu esot gatavas klātienes mācībām, 31% - daļēji attālināti, daļēji klātienē, bet 9% norāda, ka strādās attālināti.

Gan sociālie, gan sadarbības partneri, piemēram Latvijas izglītības vadītāju asociācija, Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, Latvijas Pašvaldību savienība, gan vecāku biedrības paužot atbalstu šādai mācību procesa organizēšanai. IZM uzsvēra, ka izglītības iestādes mainītu mācību kārtību gadījumos, ja epidemiologi noteiktu stingrākus ierobežojumus konkrētā novadā.

Ministrijā norādīja, ka "piespiedu brīvlaiks" 1.-6.klašu grupām radītu nesamērīgu slodzi vecākiem, kas pašreizējā situācijā nebūtu atbalstāms.

"Tā kā mācību gada organizācija vismaz līdz martam lielākā vai mazākā mērā būs saistīta ar attālināto mācību procesu, piespiedu brīvlaiku būtu lietderīgāk noteikt janvārī, pēc svētkiem, vai vēl vēlākā periodā, sekojot epidemiologu ieteikumiem," uzskata IZM.

Jau ziņots, ka valdība varētu lemt par ilgākām ziemas brīvdienām 1.-4.klašu skolēniem, attiecīgi vēlāk nedaudz pagarinot mācību gadu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu