Baidens sola paturēt spēkā Ķīnai noteiktos muitas tarifus

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Topošais ASV prezidents Džo Baidens paziņojis, ka pagaidām neatcels līdzšinējā ASV prezidenta Donalda Trampa noteiktos muitas tarifus Ķīnai.

Attiecības starp pasaules lielākajām ekonomikām pēdējos četrus gadus raksturojušas savstarpējas apsūdzības, un Trampa administrācija ir piemērojusi tarifus Ķīnas precēm miljardiem dolāru apmērā.

Baidens tikmēr asi kritizējis cilvēktiesību situāciju Ķīnā, un politologi prognozējuši, ka Baidena administrācija saglabās stingru nostāju pret Ķīnu.

Baidens trešdien publicētā intervijā laikrakstam "New York Times" sacījis, ka uzreiz neveiks nekādas izmaiņas, tostarp attiecībā uz tarifiem.

Baidens norādījis, ka ASV jāapvieno spēki ar citām pasaules demokrātijām, lai ieņemtu vienotu fronti globālajā tirdzniecības politikā un radītu pretsvaru Ķīnai.

Baidens ir kritizējis Pekinu vairākās jomās, izceļot Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu debatēs ar citiem potenciālajiem prezidenta amata kandidātiem.

Baidens nodēvējis Ķīnas prezidentu par slepkavu un sacījis, ka "Sji ķermenī nav neviena demokrātiska kaula".

Pirms vēlēšanām Baidena kampaņa kritizēja arī Pekinas attieksmi pret uiguriem Siņdzjanas reģionā, nodēvējot to par genocīdu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu