Gigantisks kuģis Klusajā okeānā pazaudējis lielāko daļu konteineru (9)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Marinetraffic.com, Marcin Kocoj

Konteinerkuģis “One Apus” Klusajā okeānā iekļuva spēcīgā vētrā, kur pazaudēja lielāko daļu kravas. Cilvēki nav cietuši, un kuģis dodas uz Kobes ostu Japānā, vēsta “Postimees”.

Uzņēmumam “Ocean Network Express” piederošais konteinerkuģis iekļuva spēcīgā vētrā aptuveni 1600 jūras jūdzes (3000 kilometrus) uz ziemeļrietumiem no Havaju salām naktī uz pirmo decembri, ziņo specializētie ziņu portāli, kas vēsta par aktuālo jūrniecībā, atsaucoties uz kuģa komandsastāvu.

Kuģis bija ceļā no Ķīnas ostas Jaņtjanas uz Longbīču Kalifornijā. Tomēr pa ceļam nācās saskarties ar ļoti sarežģītiem laika apstākļiem. Vētras laikā kuģis brauca cauri ļoti augstiem viļņiem. Transportlīdzeklim svārstoties no viena sāna uz otru, pārtrūka vairāki konteineru stiprinājumi, tādēļ tie iekrita okeānā. Uzņēmums nav precizējis, cik konteineru tika pazaudēti.

Lai stabilizētu kuģi un glābtu apkalpi, kapteinis pieņēma lēmumu mainīt kursu līdz brīdim, kad vētra pierims. Kuģa apkalpe sāka meklēt ostu, kur varētu piestāt un novērtēt radušos zaudējumus. Pēc navigācijas datiem, kas pieejami trešdien, kļuvis skaidrs, ka kuģis virzās uz Japānā esošo Kobes ostu.

“One Apus” ir 364 metrus garš konteinerkuģis, un tas globālajos ūdeņos iet ar Japānas karogu.

Portāls “Maritime Executive” norāda, ka konteineri okeānu ūdeņos tiek pazaudēti relatīvi reti. Tomēr šī ir problēma, kas piesaista arvien lielāku regulatoru uzmanību.

2019. gada sākumā kuģis “MSC Zoe” Ziemeļjūrā pazaudēja 277 konteinerus, kā rezultātā nākamo mēnešu laikā Nīderlandes krastos tika izskaloti uz kuģa vesto preču pārpalikumi, to vidū bija arī potenciāli bīstami organiskā peroksīda iepakojumi. Austrālijas jūras varasiestādes paziņojušas, ka konteineru nozaudēšana jūrā ir pielīdzināma jebkādai citai darbībai, kas nodara kaitējumu apkārtējai videi.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu