Vidzemes slimnīcā aizņemtas 39 no 50 Covid-19 pacientu gultām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vidzemes slimnīcas telpas.
Vidzemes slimnīcas telpas. Foto: Paula Čurkste/LETA

Vidzemes slimnīcā no 50 Covid-19 pacientiem paredzētajām gultām trešdien aizņemtas 39, aģentūru LETA informēja SIA "Vidzemes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

Viņa norādīja, ka vienam no pacientiem ir smaga slimības gaita, tāpēc viņam nepieciešams skābekļa terapijas atbalsts un mākslīgā plaušu ventilācija.

Pagājušajā diennaktī no stacionāra izrakstīti trīs Covid-19 pacienti.

Brila stāstīja, ka patlaban Vidzemes slimnīcā nesamazina plānveida pakalpojumus, jo tie nedaudz samazināti jau oktobrī. "Pacienti, kuri var gaidīt uz plānveida pakalpojumiem, ārstiem atsaka vizīti, jo izvēlas neveikt manipulāciju patlaban, kad ir plaši izplatīta saslimšana ar Covid-19. Kamēr slimnīca spēs sniegt neatliekamo palīdzību, nav plānots samazināt plānveida pakalpojumus," piebilda Brila.

Kā vēstīts, Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pagājušajā diennaktī stacionēti 76 Covid-19 pacienti, savukārt kopumā stacionāros patlaban ievietoti 516 pacienti. No tiem 470 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 46 - ar smagu slimības gaitu.

Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīti 63 pacienti, bet līdz šim kopumā no stacionāriem mājās devušies 1434 Covid-19 pacienti.

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu