Stiliste Signe Valtere: es ikdienā esmu vienkārša - nekrāsojos un papēži man ir retums

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Krists Luhaers/Publicitātes foto

Skaistums, stils, elegance, gaume un māksliniecisks pieskāriens. Šoreiz Femme Fatale raidījuma vadītāja Maija Rozīte-Krištopane viesojas pie stilistes, vizāžistes un trīs bērnu mammas Signes Valteres viņas Miera ielas skaistajā studijā. Atļausimies piebilst, ka Signei piemīt ne vien izcila gaumes, bet pavisam noteikti arī izcila ģimeniskuma izjūta.

Signe Valtere šajā jomā darbojas jau 11 gadus, profesiju apguva 27 gadu vecumā un reizēm pat šķiet, ka strādā pārcilvēcīgi garas darba stundas: “Es īsti nemāku citiem uzticēties, man viss jādara pašai. Kaut gan zinu –

ja es iemācītos uzticēties, es gan jau varētu izdarīt visu dubultā. Man mans darbs ļoti patīk, esmu arī maksimāliste, un man visu gribas izdarīt perfekti un pedantiski.

Bet reizē mēģinu sevī šo visu arī salauzt, jo enerģijas ir tik, cik ir, un iztērēt visu darbā ir nepareizi.”

Cik tev pašai ir svarīgs skaistums?

“Es strādāju ar skaistumu saistītā profesijā, bet pati ikdienā

esmu ļoti vienkārša, velku to, kas ir ērti un silti, papēžus nevelku vispār, skrienu ar milzīgiem maisiem pa lielveikaliem un ikdienā īsti nemaz nekrāsojos.

Domāju, ka skaistums vairāk saistāms ar pašpārliecību. Ja sieviete ir pašpārliecināta, tad viņai nav problēmu iziet ielās bez kosmētikas. Jāatzīst arī, ka esmu par slinku, lai ikdienā tam tērētu laiku – te es arī mēģinu vairāk apņemties piestrādāt, vismaz ziemā,” par pašas skaistumkopšanas paradumiem stāsta stiliste.

Stilistes amatu Signe izlēma apgūt pēc šķiršanās vēl laikā, kad dzīvoja Spānijā: “Tas laikam bija spīts. Es esmu ļoti spītīga. Turklāt man bija iestāstīts, ka es nekas neesmu. Iespējams, es tā jutos iekšēji, bet to, ko mēs izstarojam, to jau citi arī uztver. Man bija lielas iekšējās bailes. Kā es pēc šķiršanās dzīvošu tālāk ar diviem bērniem? Es taču nekas neesmu, man ir 27 gadi un man nav profesijas! Es gribēju, lai bērni ar mani lepojas. Un tad es pati sev pateicu – nē, Signe, tu sasniegsi! Un es tiešām pāris gadu laikā visu arī sasniedzu. Pati.”

“Pēdējā gada laikā sanāca piedzīvot ļoti nepatīkamus notikumu, kas lika ar abām kājām nostāties uz zemes un saprast, ka es tiešām esmu stipra un varu izdarīt visu, jo vienkārši ir jāvar.

Iemācījos uztvert sliktās lietas kā vienu no dzīves sastāvdaļām. Tas ir normāli. Visu dzīvi nenotiek tikai kaut kas labs. Sapratu arī – jo vairāk es čīkstēšu, jo pašai man būs grūtāk.

Un neviens mūs nenāks žēlot. Jo vairāk tu čīkstēsi, jo vairāk tu citiem kritīsi uz nerviem,” par grūtībām spriež Signe.

“Droši vien esmu no tiem cilvēkiem, kam ir nepieciešamas attiecības. Man gribas vīrieša drošo plecu. Es piecus gadus biju brīva.

Ivo, tagadējo savu dzīves draugu, satiku gadu pēc šķiršanās, bet mums tur gāja kā pa kalniem, kā jau lielākajā daļā attiecību, pēc tam mums bija divu gadu pauze.

Patiesībā kopš mūsu pirmā randiņa ir pagājuši vairāk nekā desmit gadi, bet pa īstam kopā esam sešus gadus. Es viņu uztveru kā labāko draugu, arvien vairāk uztveram viens otru, dzīvi, plusus un mīnusus.

Es gribētu domāt, ka mums ir ļoti stipras attiecības. Tas nenozīmē, ka mēs nestrīdamies. Mēs strīdamies reti, bet tad tā kārtīgi un no sirds,” par attiecībām stāsta stiliste.

Šī jau ir astotā iedvesmojošā Femme Fatale epizode. Vairāk skaties Maijas Rozītes-Krištopanes Femme Fatale interviju ar Signi Valteri kanālā PERSONĪBA.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu