ASV rekordaugsts hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV hospitalizēto Covid-19 slimnieku skaits trešdien pārsniedza 100 000, pieaugot līdz augstākajai atzīmei kopš pandēmijas sākuma, liecina organizācijas "Covid Tracking Project" aplēses.

Hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits trešdien sasniedza 100 226.

Jauno koronavīrusa gadījumu skaits, kas pēc iepriekšējām rekordaugstajām atzīmēm Pateicības dienas brīvdienās bija sarucis, trešdien bija gandrīz 200 000.

Ar Covid-19 saistīto jauno nāves gadījumu skaits trešdien sasniedza 2733, un tas ir augstākais rādītājs kopš aprīļa.

Kaut arī vakcīnas pret Covid-19 vīrusu ir tuvu, eksperti norādījuši, ka cilvēku pulcēšanās Pateicības dienas un citu gaidāmo svētku laikā izraisīs inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu.

ASV prezidents Donalds Tramps cildinājis panākumus Covid-19 vakcīnu attīstības laukā, tomēr pamatā, kā šķiet, uzliesmojumam uzmanību vairs nepievērš.

Vairojas bažas, ka Trampa administrācija centienos apturēt vīrusu iesaistās arvien mazākā mērā.

Pasaules valstu vidū ASV ir vislielākais koronavīrusa gadījumu skaits un ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits.

Valstī ar 330 miljoniem iedzīvotāju apstiprināta 13,8 miljonu cilvēku inficēšanās ar koronavīrusu, bet ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pārsniedzis 272 400.

ASV Slimību kontroles un novēršanas centru (CDC) direktors Roberts Redfīlds brīdināja, ka šo nāves gadījumu skaits līdz februārim var sasniegt 450 000.

Proporcionāli iedzīvotāju skaitam ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu ziņā ASV atrodas 12.vietā pasaulē. Šī drūmā saraksta pirmajā vietā ir Beļģija, bet nākamajā vietās seko Peru, Spānija, Itālija un Lielbritānija.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu