Premjers: Izglītības un zinātnes ministrei jāturpina komunikācija ar LIZDA

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai (JKP) ir jāturpina komunikācija ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA), uzskata Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjera birojā aģentūru LETA informēja, ka Kariņš ceturtdien tikās ar izglītības un zinātnes ministri un LIZDA, Latvijas Pašvaldību savienības un citu izglītības jomas organizāciju pārstāvjiem. Tikšanās laikā tika pārrunāti izglītības nozares aktuālie jautājumi.

Kariņš uzsvēra, ka valdībai ir ļoti svarīgs dialogs ar sociāliem partneriem, un tā ir katra ministra atbildība nodrošināt regulāru sadarbību ar savas nozares organizāciju pārstāvjiem. 

"Ministrei ir jāturpina komunikācija ar nozari, lai panāktu savstarpēju izpratni par visai izglītības jomai nozīmīgiem jautājumiem," pēc tikšanās atzina Ministru prezidents.

LETA jau vēstīja, LIZDA 25.novembrī pauda kritiku par izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) darbu un norādīja uz ministres slikto sociālo dialogu ar nozari. LIZDA nolēma pieprasīt izglītības un zinātnes ministres demisiju.

Atbalstu LIZDA demisijas pieprasījumam izglītības un zinātnes ministrei paudusi arī biedrība "Vecāku alianse".

Savukārt Šuplinska pārmet LIZDA, ka tā izglītības reformām prasa resursus. Ministre norāda, ka pēdējā tikšanās reizē, 12.novembrī, notikušajā LIZDA padomes sēdē, kur mēģinājusi runāt par sadarbību Latvijas izglītības sistēmas reformēšanā, viņa vērsusies pie LIZDA vadības ar precīzu jautājumu, ko īsti organizācija redz kā savu publisko un aizkulišu rīcību virsmērķi.

"Saņēmu atbildi, ka LIZDA galvenais uzdevums ir cīnīšanās par resursiem. Protams, ka resursiem visplašākajā šī vārda nozīmē, piebilstot, kamēr nav visu resursu, tikmēr nevar notikt nekādas pārmaiņas," norāda ministre.

Viņa skaidro, ka procesi, kas notiek IZM, ir virzīti uz izglītības kvalitāti, bērna, jaunieša prasmju, talantu atklāšanu, dzīves prasmju nostiprināšanu.

Šuplinskas ieskatā LIZDA interesē nevis atbalsta mehānisma veidošana skolotājam, nevis bērnu vai Latvijas valsts iedzīvotāju intereses, 21.gadsimta izglītības pieejamība, modernizācija, bet tieši resursi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu