Vairākās kratīšanās Latgalē atrod narkotiskās vielas, nelegālo alkoholu un skaidru naudu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls.
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Aizvadītajā nedēļā, veicot kratīšanas kāda iepriekš sāktajā kriminālprocesā, policijas darbinieki vairākos īpašumos Latgalē izņēma narkotisko un psihotropo vielu saturošas tabletes, nelegālo alkoholu, kā arī skaidru naudu un nereģistrētu šaujamieroci, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Dagdas novadā pie 1978.gadā dzimuša vīrieša atrasti nelikumīgi narkotisko un psihotropo vielu saturošie medikamenti - 30 tabletes "Clonazepam", 40 tabletes "Relium" un četri iepakojumi "Trmadol lannacher".

Turpinot izmeklēšanu, veiktas sešas kratīšanas Krāslavā un Dagdā, kuru laikā izņemti teju 82 litri brāgas un četrarpus litri kandžas, 860 eiro, kas, iespējams, iegūti nelikumīgā ceļā. Atrasts arī nereģistrēts gāzes ierocis, folija iepakojumu ar zaļu izcelsmes vielu, plastmasas iepakojums ar baltas izcelsmes vielu un desmit paciņas cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Aizdomās turamajām personām - 1978.gadā dzimušai sievietei, 1984.gadā un 1978.gadā dzimušiem vīriešiem - draud kriminālatbildība.

Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu