Traģiskais negadījums Brīvības gatvē atgādina, ka uz ceļa visiem vienmēr jābūt modriem (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Traģisks negadījums, kurā gāja bojā 24 gadus veca velobraucēja, ceturtdien rīta pusē notika Brīvības gatvē 256 - vietā, kur norisinās lielveikala būvniecība, bet starp būvlaukumu un Brīvības gatvi ir veloceliņš.

Policijai tagad darba pilnas rokas, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, jo skaidrs, ka nevajadzēja notikt tam, kas notika. Nebija jānotiek sadursmei starp kravas mašīnu, kas izbrauca no būvlaukuma, un velobraucēju. Tomēr no traģiskā iznākuma šoreiz izvairīties neizdevās. 

Arī satiksmes drošības eksperts, Drošas braukšanas direktors Jānis Vanks atturas no komentāriem par konkrēto incidentu un izvairās minēt, kurš no satiksmes dalībniekiem vainojams šajā traģiskajā negadījumā, taču norāda, ka ir vairākas lietas, kuras ir jāatceras ikvienam satiksmes dalībniekam.

Pirmkārt Vanks norāda, ka ap kravas automašīnu ir ļoti plašas aklās zonas, kuras fiziski nav iespējams pārlūkot, ja vien auto nav aprīkots ar speciālu novērošanas tehniku, papildu spoguļiem. Jo īpaši bīstama ir lielo transportlīdzekļu labā puse, kur nepamanīts var palikt ne tikai riteņbraucējs, bet pat motocikls vai mazāks auto.

Tātad - vienalga, vai ejat ar kājām, vai braucat ar riteni, vai vieglo auto – izvairieties no nonākšanas šajā punktā – tas var būt bīstami! Taču tas nebūt nav viss. Velosipēdistiem pat situācijās, kad ir priekšroka, jāpārliecinās, vai viņi ir pamanīti. Un tas pats attiecas arī uz smago auto vadītājiem.

"Pat ja mums ir galvenais ceļš, pat ja mums ir priekšroka, neesam stūrgalvīgi un padomājam no sākuma par sevi. Ja braucam ar velosipēdu un zinām, ka mums ir priekšroka, galvenais ceļš, uzmetam aci, paskatāmies, vai esam pamanīti," uzsver Jānis Vanks. "Arī autovadītāji, kas šķērso veloceļus, - esam uzmanīgi, skatāmies spoguļos un ne tikai spoguļos, paskatāmies pār plecu un pārliecināmies, ka tā velosipēdista vai kāda cita alternatīvā kustības līdzekļa vadītāja tur nav.

Visās vietās, kur brauktuves krustojas, jebkādā veidā, jebkādi transportlīdzekļu veidi, ir bīstamie punkti. Tur jābūt ārkārtīgi uzmanīgiem. Neskatoties uz to, vai jums ir zaļā gaisma, galvenais ceļš, uzmetam aci, esam vērīgi, sekojam līdzi satiksmei."

Spriežot par konkrēto negadījumu, Degpunktā secina: lai arī tas nav obligāti, no šādām situācijām vismaz pilsētās un citās blīvi apdzīvotās vietās varētu pasargāt kāds, kurš nāk talkā kravas auto šoferim un burtiski pieskata, lai kāds nenonāk zem riteņiem.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu