Mākslas muzejs papildina kolekciju ar Sigitas Daugules gleznu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

2020. gada decembrī Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM) savā īpašumā iepircis gleznotājas Sigitas Daugules lielformāta eļļas gleznu "Trusis skrien", kas līdz 31. janvārim apskatāma mākslinieces personālizstādē "Glezniecība" Mākslas stacijā "Dubulti".

"Izsaku pateicību Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam par atbalstu Latvijas māksliniekiem un tā izvēli iekļaut manu gleznu "Trusis skrien" pastāvīgajā muzeja kolekcijā," tā gleznotāja Sigita Daugule, kura ir gandarīta par lielo interesi un atsaucību, ko guvusi savas personālizstādes laikā Mākslas stacijā “Dubulti”, kur joprojām ir apskatāms LNMM kolekcijā iepirktais darbs.

"Trusis skrien"
"Trusis skrien" Foto: publicitātes

Sigitas Daugules līdz šim vērienīgākajā personālizstādē “Glezniecība” aplūkojami jauni, iepriekš neizstādīti darbi - lielizmēra eļļas gleznas, kuru saturs līdzinās šifrētai dienasgrāmatai, kā arī tematisks cikls, kas radies no kaķu fluīdiem un sarunājas ar Aspaziju, kuras muzejs ir rokas stiepiena attālumā no Mākslas stacijas “Dubulti”. Izstādes kuratore – Inga Šteimane.

LNMM mākslas zinātnieks Eduards Dorofejevs izstādi raksturojis kā pasakainu absurdu: “Daugules abstraktie gleznojumi spēj saglabāt trauslu līdzsvaru starp brutālu spēku un trauslumu, skarbumu un romantiku, uzsvērtu virsmas estetizāciju un tajā pašā laikā – emocionālu dziļumu”.

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs ir lielākā profesionālās mākslas krātuve valstī, kur starp galvenajiem tā uzdevumiem ir ne tikai mākslas darbu saglabāšana un popularizēšana, bet arī sistemātiska kolekcijas pilnveide. 2020. gada nogalē muzeja kolekcija tika papildināta ar izciliem Latvijas mākslinieku radītiem mākslas darbiem, kas ne tikai ļauj muzejam pildīt savas funkcijas kultūras vērtību uzkrāšanā, bet arī kalpo kā atbalsts pandēmijas laikā cietušajai kultūras nozarei kopumā.

Foto: Atklāta vērienīgākā Sigitas Daugules personālizstāde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu