Baidens lūgs amerikāņus 100 dienas nēsāt sejas maskas (5)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV ievēlētais prezidents Džo Baidens paziņojis, ka lūgs ASV iedzīvotājus pirmās simt viņa prezidentūras dienas valkāt sejas maskas, lai apturētu jaunā koronavīrusa izplatību, vēsta raidorganizācija BBC.

Ja visi amerikāņi valkātu deguna un mutes aizsegu, ASV Covid-19 rādītāji kļūtu "ievērojami zemāki", Baidens pauda raidorganizācijai CNN.

Viņš arī norādīja, ka visās valdības ēkās likšot izmantot sejas maskas.

ASV līdz šim apstiprināti 14,1 miljons inficēšanās gadījumu ar jauno koronavīrusu - ievērojami vairāk nekā citur pasaulē. Reģistrēti 276 000 nāves gadījumu.

"Inaugurācijas dienā es sabiedrību lūgšu 100 dienas valkāt maskas. Tikai simt dienas, nevis mūžīgi," pirmajā kopīgajā intervijā ar viceprezidenti Kamalu Harisu sacīja Baidens. "Domāju, ka redzēsim ievērojamu [rādītāju] mazināšanos. Ja vakcinēšanās sakritīs ar masku valkāšanu, skaitļi kritīsies ievērojami."

ASV politikā prezidentūras pirmajām simt dienām ir simboliska nozīme, jo tās parāda, ko gaidīt no pārējā pilnvaru termiņa.

Tiesību eksperti norāda, ka ASV prezidentam nav likumīgu pilnvaru uzlikt par pienākumu sejas masku valkāšanu. Baidens intervijā norādīja, ka viņš un Harisa rādīšot piemēru, paši valkājot maskas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu