Krāslavas novadā un Baltkrievijā aizturēti kontrabandisti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts robežsardzes robežsargi lauka formās.
Valsts robežsardzes robežsargi lauka formās. Foto: Valsts robežsardze/Valsts robežsardze

Krāslavas novadā un Baltkrievijā novembra beigās robežsargi aizturējuši septiņus cigarešu kontrabandistus, informēja Valsts robežsardzē.

Veicot operatīvos pasākumus, robežsardze sadarbībā ar speciālo operāciju dienesta "Sigma" robežsargiem Kaplavas pagastā, pierobežas joslā uz aizdomu pamata par muitošanai pakļauto preču pārvietošanu, kas izdarīta lielā apmērā, aizturēja 1986. un 1999.gadā dzimušus Latvijas pilsoņus bez personu apliecinošiem dokumentiem un speciālajām caurlaidēm.

Minētās personas ieradās mežā pie iepriekš izveidota slēpņa ar 12 melnā plēvē ietītiem iepakojumiem ar kontrabandas cigaretēm un sāka to sagatavošanu tālākai pārvietošanai. Aizturēšanas brīdī minētās personas metās bēgt, bet tika aizturētas.

Notikuma vietā robežsargi izņēma 120 000 cigarešu "NZ Gold" un 90 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Turpinot kriminālmeklēšanas pasākumu kompleksu un veicot virkni izmeklēšanas darbību, tika aizturētas vēl divas 1996. un 1986.gadā dzimušas personas.

Tāpat informēti Baltkrievijas robežsargi, kuri savā teritorija netālu no valsts robežas par valsts robežas režīma pārkāpšanu aizturēja vēl vienu noziedzīgajā nodarījumā iesaistīto 1986.gadā dzimušu personu, kas, bēgot no notikuma vietas, iekļuva Baltkrievijas teritorijā.

Izmeklēšanas gaitā aizturēti arī divi 1985. un 1986.gadā dzimuši organizētās grupas līderi.

Ar Daugavpils tiesas tiesneša akceptu četrām no aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, bet pārējiem likumpārkāpējiem - ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu