VW vabolīte varētu atgriezties elektriska retro auto izskatā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Volkswagen dizainers Klauss Cikjora
Volkswagen dizainers Klauss Cikjora Foto: Volkswagen

​Viens no visu laiku veiksmīgākajiem un vairāk nekā 20 miljonos eksemplāru pārdotajiem auto modeļiem ir Volkswagen vabolīte. Pastāv iespēja, ka no autobūves industrijas skatuves pazudušais modelis varētu atdzimt jaunā formā un ar skatu nākotnē.

Deviņdesmito gadu beigās, cerot radīt veiksmes stāstu, par pamatu ņemot 1938.gadā radītā auto aizgājušo laiku panākumus, Volkswagen izlaida New Beetle, taču auto tā pa īstam populārs nekļuva. Tas piedzīvoja vienu paaudžu maiņu, tomēr 2018.gadā no ražošanas tika noņemts. Vabolīšu stāstam līdz ar to tika pielikts punkts.

Foto: Volkswagen

Vācu AutoBild tagad vēsta, ka koncerna dizaina vadītājs Klauss Cikjora (Klaus Zyciora) rotaļājas ar idejām un skicēm ar elektrisku vaboli. Tās ekskluzīvā kārtā nonākušas britu izdevuma Autocar rīcībā, un attēlos redzams modernā laikmeta VW Beetle ar četrām durvīm. Šādā izpildījumā VW vabolītes nekad nav ražotas, taču no praktiskā viedokļa tas būtu ieguvums. Vēl jo vairāk tādēļ, ka Cikjoras skicē redzams auto ar pretējā virzienā veramām aizmugurējām durvīm. Tiem, kas braukuši Rolls-Royce vai vecajā Moskvič 401, zina, ka šāds risinājums no iekāpšanas viedokļa ir gaužām ērts.

Head of Volkswagen Design
Head of Volkswagen Design Foto: Volkswagen

Ar motoru aizmugurē, klasiskajam četrdesmito gadu auto pietuvinātā virsbūves proporcijām un nosaukumu e-Beetle vai ID.Beetle aizmugurē, auto varētu palīdzēt iekarot jaunu pircēju simpātijas. Turklāt arī šāda auto ražošana nebūtu īpaši sarežģīta, jo Volkswagen elektromobiļu modulārā platforma MEB ir radīta tieši ar mērķi pavērt plašas kombinēšanas un komplektēšanas iespējas. Uz tās jau iznācis ID.3, kas nesen kļuva par Lietuvas Gada auto 2021, bet Latvijas konkursā izcīnīja 4.vietu, kā arī krosoveram līdzīgais ID.4. Ar laiku uz MEB bāzes tiks darināti vēl daudzi lielāka un mazāka izmēra auto (arī citos Volkswagen grupā ietilpstošajos ražotājos), tāpēc elektriskas vabolītes tapšana nemaz nav tik nereāla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu