Latvija pārņems ES noteikto sarakstu ar "nodokļu paradīzēm" (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu ministrijas ēka
Finanšu ministrijas ēka Foto: Ieva Makare / LETA

Latvija pārņems Eiropas Savienības (ES) noteikto nodokļu vajadzībām nesadarbojošos jurisdikciju sarakstu, liecina Finanšu ministrijas (FM) izstrādātais noteikumu projekts par zemu nodokļu vai beznodokļu valstīm un teritorijām.

No noteikumu projekta izriet, ka sarakstā 12 zemu nodokļu vai beznodokļu valstis un teritorijas - Angiljas teritorija, ASV Guamas teritorija, ASV Samoa teritorija, ASV Virdžīnu salu teritorija, Barbadosa, Fidži, Palau, Panama, Samoa, Seišelu salas, Trinidāda un Tobāgo, kā arī Vanuatu.

ES dalībvalstis, tostarp Latvija, ir paudušas apņemšanos sākot ar 2021.gada 1.janvāri piemērot aizsargpasākumus pret jurisdikcijām, kas iekļautas ES sarakstā.

FM norādīja, ka tādējādi tiks nodrošināta vienota un koordinēta ES politika cīņai pret izvairīšanos no nodokļu nomaksas, nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas un nodokļu bāzes samazināšanu.

Vienlaikus FM informēja, ka Latvijas nodokļu administrācija jau patlaban veic pastiprinātu uzraudzību attiecībā uz darījumiem, ko nodokļa maksātājs veic ar darījuma partneri, kas atrodas zemu nodokļu vai beznodokļu valstīs vai teritorijās, kā arī šādos gadījumos pastāv paaugstināti iespēja, ka tiks veikts audits. 

Ministrijā secina, ka esošie nacionālie aizsargpasākumi atbilst ES līmenī noteiktajiem, kas nozīmē, ka Latvijai nav jāievieš jauni aizsargpasākumi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu