Foto ⟩ Sahiras Grand Prix izcīņa Bahreinā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Svētdien ar vēsturisku iznākumu noslēdzās Formula 1 pasaules čempionāta priekšpēdējais posms - Sahiras Grand Prix izcīņa Bahreinā. 

Vēsturiskas šīs sacensības izvērtās daudzējādā ziņā. Lūiss Hamiltons, kurš jau priekšlaicīgi tika kronēts par šīs sezonas galvenā titula ieguvēju un septiņkārtējo pasaules čempionu, nestartēja, jo ir inficējies ar Covid-19, bet viņa vietu ieņēmušais Džordžs Rasels, kurš Williams formulā parasti brauc kā viens no pēdējiem, pēkšņi bija ātrākais treniņos un sacīksti sāka no 2.starta pozīcijas.

Tāpat šīs sacensības ieies vēsturē ar Serhio Peresa uzvaru. Pieredzējušais sportists līdz šīm sacīkstēm 189 reizes bija izgājis uz starta, tomēr augstāk par pjedestāla 2.pakāpienu iepriekšējās deviņās reizēs nebija kāpis. Kas būtiski, tieši Peresu Monako braucējs Šarls Leklērs (Ferrari) izstūma no trases sacensību pirmajā aplī. Peress sagriezās, atkrita uz pēdējo pozīciju, bet iebrauca boksos un veica riepu maiņu. Pēc sacensībām viņš atzina, ka tobrīd Sahiras Grand Prix jau bija "norakstījis", tomēr spējis saņemties un braucis līdz galam.

Peress, starp citu, ir arī pirmais meksikānis, kurš pēdējo 50 gadu laikā uzvarējis Formula 1 sacensībās. Pēdējais bija Pedro Rodrigezs 1970.gada Beļģijas Grand Prix izcīņā. 

Serhio Peress
Serhio Peress Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Bez Peresa neaizmirstamas šīs sacensībās izvērtās arī Renault komandas braucējam Estebanam Okonam, kurš pirmo reizi karjerā kāpa uz pjedestāla. Viņam Bahreinā izdevās izcīnīt otro vietu. Tāpat nevar aizmirst arī Mercedes komandas fiasko boksos, jo brīdī, kad trasē bija devusies drošības mašīna, uz riepu maiņu devās abi komandas piloti. Džordžs Rasels ātri tika pie jaunām riepām, par kurām gan vēlāk varēja piešķirt diskvalifikāciju, bet Valteri Botasam nobrauktās cietākā sastāva riepas vispirms tika nomainītas pret vidējās cietības riepām, taču pēc īsa pārdomu brīža somu pilota bolīdam tika uzmontētas atpakaļ vecās riepas un ar tām tad viņam nācās braukt līdz finišam. Rezultātā sportistam, kurš uz brīdi bija līderis, nācās samierināties ar 8.pozīciju.

Valteri Botass
Valteri Botass Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Citiem vārdiem sakot, bija spraigas sacensības un uz tām piedāvājam atskatīties mūsu fotogalerijā.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu