Indijas dienvidaustrumos 227 cilvēki nonākuši slimnīcā ar nezināmu slimību (15)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Indijas dienvidaustrumu štatā Āndhra Pradēšā vismaz viens cilvēks miris un 227 hospitalizēti ar nezināmu slimību, vēsta raidorganizācija BBC.

Pacientiem konstatēti tādi simptomi kā nelabums, lēkmes un samaņas zaudēšana.

Nedēļas nogalē slimība izplatījās Eluru ciematā. Vietējās amatpersonas izmeklē slimības cēloņus, bet politiskā opozīcija uzskata, ka patiesībā varētu būt notikusi saindēšanās ar piesārņotu ūdeni.

Indija turpina cīnīties ar jauno koronavīrusu. Āndhra Pradēša ir trešais Covid-19 vissmagāk skartais štats Indijā. Tur reģistrēti vairāk nekā 800 000 inficēšanās gadījumu.

Taču štata veselības ministrs Alla Kali Krišna Srinivass norādīja, ka visiem nedēļas nogalē hospitalizētajiem pacientiem Covid-19 tests bija negatīvs.

"Saslimušie cilvēki, īpaši bērni, vispirms sūdzējās par dedzinošu sajūtu acīs, pēc tam pēkšņi sākās vemšana. Daži paģība vai arī viņiem sākās lēkmes," laikrakstam "The Indian Express" atklāja Eluru slimnīcā.

70 pacienti jau no slimnīcas izrakstīti, bet vēl 157 turpina ārstēšanos.

Saskaņā ar Srinivasa teikto, asinsanalīzes neesot uzrādījušas vīrusa infekciju klātbūtni. "Pēc amatpersonu vizītes uz vietām, kur cilvēki saslima, mēs esam izslēguši versijas par ūdens vai gaisa piesārņojumu," sacīja ministrs. "Tā ir kāda nezināma slimība, un tikai laboratorijas analīze atklās, kas tas ir."

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu