Plānotas vērienīgas izmaiņas Ģertrūdes baznīcas apkārtnes uzlabošanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Google Maps

Rīgas Centra attīstības biedrība Rīgas domē iedzīvotāju balsošanai iesniegusi projektu par Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes luterāņu baznīcas apļa labiekārtošanu un revitalizēšanu, informēja sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anete Kauce.

Projekta ietvaros plānots atjaunot vēsturiskos koku stādījumus ietvju malās visapkārt baznīcai, paplašināt gājēju zonu, to labiekārtojot ar soliņiem, izveidot vairākas gājēju pārejas, kā arī mazināt tranzīta plūsmu ap baznīcu.

Kā cer biedrība, šis būšot liels solis sakārtotas pilsētas virzienā, sabalansējot gājēju un transporta plūsmas un labiekārtojot vēsturisku teritoriju. Pārmaiņu rezultātā šī pilsētas telpa iegūšot citu kvalitāti, turklāt tās transformācija pavērs jaunas perspektīvas arī tuvumā esošajiem biznesiem.

"Mēs to saucam par satiksmes mierināšanas projektu, kurā vieta būtu pilnīgi visiem satiksmes dalībniekiem, taču pamainot prioritātes," norāda biedrības valdes loceklis Toms Krilovs.

Kā iecerējusi biedrība, auto iebraukšana aplī būtu iespējama, gan iebraucot visu māju pagalmos, gan daudzstāvu autostāvvietā, kā arī operatīvajam transportam un piegādēm. Tāpat plānots atstāt stāvvietas visā Baznīcas ielas garumā.

Projekts tā tapšanas gaitā vairākkārt saskaņots arī ar baznīcas draudzi. Draudzes mācītājs Rinalds Grants norāda, ka pārmaiņas ir nepieciešamas un ļoti gaidītas: "Baznīcas nesākas tikai ar ieejas durvīm, ceļam uz to un laukumam ap to ir jākalpo kā priekštelpai, lai būtu vēlme un patīkama nokļūšana. Šobrīd visbiežāk, nākot uz baznīcu, esam spiesti domāt par mašīnām un savu drošību, šķērsojot brauktuvi."

Plānots, ka projektu varētu finansēt ar Rīgas pilsētas līdzdalīgās budžetēšanas projekta palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu