Sākta Poškus filmas "Saule spīd 24 stundas" pēcapstrāde

CopyDraugiem X Whatsapp
Jura Poškus jaunā spēlfilma "Saule spīd 24 stundas"
Jura Poškus jaunā spēlfilma "Saule spīd 24 stundas" Foto: kadrs no filmas

Uzsākta režisora Jura Poškus filma "Saule spīd 24 stundas" pēcapstrāde, informē filmas producente Madara Melberga.

Par filmas vizuālo attēlu rūpējies norvēģu operators Martins Edelstens, bet krāsu korekciju veiks operators Andrejs Rudzāts. Filmā piedalīsies starptautisks aktieru ansamblis, bet galveno personāžu atveidos Andris Keišs.

Pēc Melbergas paustā, filma stāsta par "latviešu sapni", kad sasniegts ir šķietami viss, statuss sabiedrībā, pietiekams labklājības līmenis, bet rodas pārdomas par to, ko darīt tālāk. Sagaidot savu 40 gadu dzimšanas dienu, galvenais personāžs Mārtiņš nolemj pārdot visu un doties uz Ziemeļpolu, lai šķietami sāktu dzīvi no jauna.

Jura Poškus jaunā spēlfilma "Saule spīd 24 stundas" Itālijā
Jura Poškus jaunā spēlfilma "Saule spīd 24 stundas" Itālijā Foto: publicitātes

Filmas tapšanas stadijā tika saņemtas Triestes festivāla un Polijas reklāmas aģentūras "Connecting Dots" publicitātes balvu. Filmas producente lēsa, ka kinolente solās būt ironisks stāsts par dzīves jēgas meklējumiem un uz ekrāniem filma varētu nonākt jau nākamgad.

Filmas režisors Poškus līdz šim plašākai auditorijai zināms ar filmām "Kolka Cool" un "Bet stunda nāk". Filma top studijā "FA Filma" ar Latvijas Nacionālā kino centra atbalstu, kā arī nozīmīgs filmas partneris radošā un dramaturģiskā kontekstā ir Kristiāns Gabaliņš un viņa uzņēmums "Krāsu serviss".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu