SM virzīs valdībā iniciatīvu par 100 miljonu eiro piešķiršanu ceļu atjaunošanai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Šonedēļ Satiksmes ministrija (SM) virzīs valdībā iniciatīvu par papildu līdzekļiem ceļu atjaunošanai arī 2021.gadā, paredzot šim mērķim 100 miljonus eiro, informēja SM.

Ja SM virzītā iniciatīva par papildu līdzekļiem ceļu atjaunošanai 100 miljonu eiro apmērā valdībā tiks apstiprināta, tā dos iespēju 2021.gadā sakārtot vairāk nekā 60 valsts ceļu objektu, tas ir, ap 500 kilometrus valsts autoceļu visos Latvijas reģionos.

Pateicoties papildus piešķirtajiem 75 miljoniem eiro, šogad valsts ceļu tīklā papildus varēja sakārtot ap 500 kilometrus ceļu, informēja SM.

Ministrijā norādīja, ka šī gada pavasarī valdības pieņemtais lēmums līdzekļus neparedzētiem gadījumiem ieguldīt ceļu infrastruktūras atjaunošanā ir bijis efektīvs. Izejvielu cenu kritums pasaules tirgos un konkurences pieaugums ļāva samazināt VAS "Latvijas Valsts ceļi" iepirkuma cenas par 27%. 

Tā rezultātā sākotnēji plānoto 70 projektu vietā īstenoti 84 projekti, tajā skaitā remontdarbi veikti uz 40 tiltiem, vairāk nekā 100 kilometros ceļu uzstādītas drošības barjeras un 120 kilometru garumā izveidotas ribjoslas, pārbūvēti vairāki krustojumi, ierīkots apgaismojums uz gājēju pārejām.

"Šogad ar papildu finansējumu autoceļu infrastruktūras atjaunošanai mums izdevās pārvērst "lieso" gadu ceļu būvniecībai par ļoti veiksmīgu. Līdz ar to ceļu nozares uzņēmumi varēja nodrošināt darba vietas un pat bija nepieciešams meklēt papildu darbiniekus. Tāpat ievērojami uzlabota ceļu satiksmes drošība uz galvenajiem un reģionālajiem ceļiem, - kopumā ieguldot astoņus miljonus eiro tieši tam, lai ceļi būtu labāk pārredzami un drošāk braucami," informēja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Kopumā 2020.gadā Latvijas valsts ceļu tīklā darbi veikti 248 objektos, sakārtoti vairāk nekā 1300 kilometri ceļu, to skaitā darbi veikti uz 50 tiltiem. Kopējais finansējuma apjoms 2020.gadā Latvijas valsts ceļu atjaunošanas un sakārtošanas darbiem bija 307 miljoni eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu