Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam izvirza deputātu Plešu (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Artūrs Toms Plešs
Artūrs Toms Plešs Foto: Zane Bitere/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam oficiāli izvirzīta Saeimas deputāta Artūra Toma Pleša (AP) kandidatūra, informēja apvienībā "Attīstībai/Par!" (AP).

Pleša kandidatūra šodien ministra amatam piedāvāta valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē. Koalīcijas partiju frakcijas vēl plāno tikties ar Plešu.

Plešs apstiprināšanas gadījumā ir iecerējis aicināt par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentāro sekretāri Daci Bluķi (AP), kura kopš 2019.gada janvāra kā parlamenta deputāte strādāja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību lietu komisijā.

Plešs Saeimā vada Administratīvi teritoriālās reformas komisiju, kas parlamentā skatīja un virzīja vēsturisko lēmumu par administratīvi teritoriālo reformu.

Pleša prioritātes ministra darbā būs administratīvi teritoriālās reformas ieviešana un jaunā Pašvaldību likuma pieņemšana Saeimā, Latvijas virzība uz klimatneitralitāti un Eiropas zaļo kursu, tostarp depozīta sistēmu ieviešana, kā arī darbs pie valsts digitālās transformācijas.

"Jaudīgas, modernas un cilvēkiem atvērtas pašvaldības ir viens no administratīvi teritoriālās reformas mērķiem, un tas ir arī mans redzējums par līdzsvarotāku valsts attīstību. Nākotne pieder videi draudzīgai un vienlaikus arī digitālai sabiedrībai, uz kuru virzās gan Eiropa, gan Latvija. Esmu dzimis neatkarīgā Latvijā, vēlos politikā ienest jaunas vēsmas un enerģiju," par Pleša nostāju aģentūru LETA informēja AP pārstāve Lāsma Bindere.

Partiju apvienībā norāda, ka Pleša vadītās komisijas pieņemtā administratīvi teritoriālā reforma ļaušot iedzīvotājiem saņemt kvalitatīvus pašvaldību pakalpojumus neatkarīgi no viņu dzīvesvietas. Ministra amata kandidātam ir arī pieredze pašvaldību darbā, iepriekš nedaudz vairāk kā gadu pildot Bauskas novada domes deputāta pienākumus.

Bakalaura grādu Plešs ieguvis Rīgas Tehniskajā universitātē transportbūvē, maģistra grādu - pilsētu un reģionu inženierekonomikā, pavēstīja Bindere.

Kā vēstīts, "Latvijas attīstībai" valde iepriekš vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam izvirzīja Pleša kandidatūru. "Latvijas attīstībai" ir viena no AP veidojošajām partijām. Apvienībā ietilpst arī partijas "Kustība "Par!"" un "Izaugsme", kuru atbalsts bija nepieciešams ministra amata kandidāta izvirzīšanai.

1992.gadā dzimušais Plešs ir "Latvijas attīstībai" valdes loceklis, Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas priekšsēdētājs, kā arī VARAM parlamentārais sekretārs.

"Latvijas attīstībai" valdes locekļi uzsvēra, ka tieši Plešs, kurš līdz šim bijis VARAM parlamentārais sekretārs, patlaban spētu vislabāk pildīt ministra pienākumus, jo pilnībā pārvalda šīs ministrijas darbu un varēs nodrošināt pēctecību sāktajām politiskām iniciatīvām, tai skaitā pabeigt sākto administratīvi teritoriālo reformu.

Līdzšinējais ministrs, "Latvijas attīstībai" biedrs Juris Pūce nolēma atkāpties no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Pūce aģentūrai LETA tomēr atzina, ka vairākas reizes ir lietojis Rīgas domes deputātiem pienākošos caurlaidi, kas bija izsniegta viņa padomniekam, Rīgas domes deputātam Andrim Bačkuram (LA). Politiķis pauda, ka pēc Rīgas domes deputāta Māra Mičerevska paziņojuma rīkojies emocionāli un ļoti nepareizi un ir pieļāvis kļūdu - nestāstot patiesību un maldinot sabiedrību.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu